İletişim Profesörü yorumladı: İnce daha yerli

İletişim Profesörü yorumladı: İnce daha yerli

Prof. Dr. Haluk Şahin, CHP Adayı İnce’nin AKP Adayı Erdoğan’dan daha çok ‘yerli’ çıktığını öne sürdü.

Uğur Can YALÇINKAYA / YURT

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi İletişim Profesörü Haluk Şahin, İnce’nin fotoğraflarını kullanarak yaptığı paylaşımda "AKP’lileri en çok şaşırtan şey, CHP adayı Muharrem İnce’nin kendi adaylarından daha 'yerli' çıkması olsa gerek" dedi.

Türkiye'nin büyük bölümünde yükselen Muharrem İnce hayranlığının aslında kimlerin yerli olduğunu ortaya koyması açısından önemli bulduğunu söyleyen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Son yıllarda kendilerini “ümmetçilik”ten çok “millilik” ve “yerlilik” üzerinden tanımlayan AKP’lileri en çok şaşırtan şey, CHP adayı Muharrem İnce’nin kendi adaylarından daha “yerli” çıkması olsa gerek. Çocukluğum Bursa’da geçti, anneannelerle yaşadım. Dedem Hacılar camiinin imamıydı, anneannem de günde beş vakit namazını sektirmezdi. Muhafazakar ama sevgi dolu bir ortamda büyüdüm. Ortaokul ve lisede bizim okula gelen Yalovalı, Yenişehirli, İnegöllü çocuklarla dostluklar kurdum. Etraf Muharrem İnce gibi adamlarla doluydu. Bunlar saygıda kusur etmez, el öper, oruç tutar, bayram namazını sektirmez ama o gün öğleden sonra iki kadeh bir şey içmekten kaçınmazlardı. Güzel şarkı söyler, düğünlerde halay çekerlerdi. Espriliydiler, arkadaşlarına takılmadan duramazlardı. Dönemin normali işte bu türden “yerli” erkeklerdi. Selefi etkisinin başladığı DP döneminde bu türden şeyleri horgören yeni mutaassıp adamlardan söz edilince rahmetli anneannemin “Haydi oradan!” deyip, hayatı unutacak kadar dindarlaşan “kuru sofu”lara verip veriştirdiğini hatırlıyorum. Türkiye’nin günün birinde “kuru sofuların” “yerli” olarak öne sürüldüğü bir dönem yaşayacağını elbette bilemezdi,

Ege, Marmara bölgelerinde ve Trakya’da zirve yapan İnce hayranlığının bir nedeni de aslında kimlerin “yerli” olduğunu hatırlatması olsa gerek. Belli ki İnce’yi daha “buralı” görüyorlar.