İlhan Kesici: 21. Yüzyıl milliyetçiliği ekonomi milliyetçiliğidir

İlhan Kesici: 21. Yüzyıl milliyetçiliği ekonomi milliyetçiliğidir

CHP'nin ekonomist milletvekillerinden İlhan Kesici Halk TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına konuk oldu.

İlhan Kesici CHP olarak ekonomi için acil eylem planlarının hazır olduğunu söyledi. AKP'nin artık ekonomiyi yönetemediğinin altını çizen Kesici, 'esnaf malını bile fiyatlandıramıyor. Sokağın hali perişan' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile oluşturmayı planladığı paktı anlatan Kesici "Mısır, İsrail de eklenebilir. Batı dünyasının da bunu beğeneceğini düşünüyorum" dedi. Devleti bakanların değil, bürokratların yönettiğini söyleyen Kesici, "İsveç'te 43 gündür hükümet kurulamıyor ama bir ses çıkmıyor. Çünkü sistem işliyor" ifadelerini kullandı.

Kesici, "Gelir dağılımının düzgün olması demek, tükeci kalitesinin artması demek. Gelir artarsa, tüketim de artar." diyen Kesici kendisini milliyetçi bir insan olarak tanımlayarak 20. Yüzyıl'ın milliyetçili başka, 21. Yüzyıl milliyetçiliği başka... 21. Yüzyıl milliyetçiliği ekonomi milliyetçiliğidir. Ekonomi milliyetçiliğine dayanmayan bütün milliyetçilikler yanlıştır" dedi.

Kesici konuşmasını Ramazan Bayramı mesajı ile bitirdi. Kesici, "Allah ağız tadıyla nice güzel bayramlar yaşamamızı nasip etsin" ifadelerini kullandı.