İlhan Kesici'den adaylık açıklaması

İlhan Kesici'den adaylık açıklaması

Adı CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için geçen CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun amcası Mehmet Karabulut'un, İçerenköy Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Kesici, burada Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barış CAN / YURT

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun amcası Mehmet Karabulut'un, İçerenköy Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu. Kesici, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin, hem adaylığının hem kazanılmasının bir numaralı siyasi aktörüdür" dedi.

Kesici, AKP-MHP ittifakının aldığı erken seçim kararını, "Erken seçimden de öte çok baskın bir seçim kararı aldı hükümet. Normal şartlarda demokrasiyi çok zorlayan davranıştır bu. Ama korkunun ecele faydası olmayacaktır" şeklinde değerlendirdi.

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayı için Kesici, "Bugünden itibaren partinin yetkili kurulları gerekli değerlendirmeleri yapmak için toplanacaklar. İnşallah Cumhurbaşkanlığını kazanacak bir arkadaşımız aday ilan edilmiş olur. Biz de hep beraber çalışır ve  kazanırız" ifadelerini kullandı.

Kesici'nin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu bir an olsun yalnız bırakmaması dikkatlerden kaçmadı.

'İKTİDARIN UYKULARINI KAÇIRABİLECEK TEK ADAY'

Liberal Demokrat Parti (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker sosyal medya hesabından İlhan Kesici'nin adaylığı için, "Beğenin beğenmeyin, CHP'de, toplumda sağcıya, solcuya, Türk’e, Kürt’e, dindara, laike hitap edebilecek, donanımlı, ekonomide AKP adayını suya götürüp susuz getirecek, popülizm yapmadan samimi olarak “Cenab-ı Hak” diye konuşan, iktidar uykularını kaçırabilecek tek aday İlhan Kesici...." değerlendirmesini yaptı.

'HEPSİNE UYAN BİR KİŞİ VAR'

SONAR araştırma şirketi sahibi Hakan Bayrakçı CHP'nin kazanmak için göstereceği adayın İlhan Kesici olduğunu belirterek; "Bir defa çok iyi ekonomi bilecek. Toplumun bütün kesimlerinden oy alabilecek bir pozisyonda olması lazım. Bir de aday gösterildiği partiden olması lazım. Bunların hepsine uyan bir kişi var demiştim" ifadelerini kullandı.