İlhan Kesici’den; İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na seçim tüyoları

İlhan Kesici’den; İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na seçim tüyoları

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, cumhurbaşkanı adaylarına, AKP-MHP ittifakının siyasi kimliğiyle uğraşmak yerine ekonomiyi iyi yönetemediklerinin öne çıkarılması tavsiyesinde bulundu. Ekonomik resmin çok ciddi durumda olduğunu bildiren Kesici, yeni dönemde ekonomide, dünyanın muhatap alacağı tek bir patronun olması ve 30-40 milyar dolarlık taze para bulunması gerektiğini kaydetti. Kesici, “İnce, CHP’nin bu aşamada çıkarabileceği en doğru adaydır” dedi.

Ekonomide dozajı ayarlanmış ilaç gerektiğini bildiren CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, bu alanda dünyanın muhatap alacağı tek bir patronun olmasının önemine değindi. Kesici, “Bizim programı Türk halkına anlatmamız lazım. 30-40 milyar dolar taze para bulmamız lazım ve Merkez Bankası rezervlerine eklememiz lazım” dedi. Kesici, cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun konuşurken siyasi polemiklerden çok ekonomiyi gündeme getirmeleri gerektiğini bildirdi.

CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici; Flaş TV'de Yılmaz Tunca'nın Seçime Doğru programına gazeteci Talat Atila ile birlikte konuk oldu.

GRAFİKLERLE ANLATTI

AKP'nin 16 yılda AKP'nin ülkeyi getirdiği durumu grafiklerle anlatan Kesici, AKP'nin Türkiye'yi her geçen gün daha da borç batağına ittiğini, 2002'deki dış borç ile bugünkü dış borç arasında uçurumların olduğunu söyledi.

"Dövize olan talep ve ihtiyacımız yüksek, borçlanabilme kabiliyet ve kalitemiz düşüktür. Tedirginlik buradan kaynaklanmaktadır" diyen Kesici şu ifadelerini kullandı:

“Ekonomide sihir yoktur, sihirbaz yoktur.  Düzgün bir program, kaliteli bir ekonomi yönetimi liderliği, ehliyetli yüksek bürokrasi kadrosu lazımdır. Döviz kurlarındaki dalgalanma dış mihrakların eseri ve komplosu değildir, dövize olan aşırı ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Son dönemde ekonomide yaşadığımız tedirginliğin asıl sebebi ekonomi yönetimindeki siyasi dağınıklık ve buna bağlı olarak da güvenin çok sarsılmış olmasıdır.

ORTADA DIŞ MİHRAK YOK

Ekonomik resmin çok ciddi durumda olduğunu ifade eden Kesici, şunları kaydetti:

“Dış mihraklar’ konusunu akıldan atmak lazım. Ortada dış mihrak yoktur. 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptık, geçmişi ve geleceğimizi sattık ama yerimizde saydık. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin 444 dolarmış. Bu sene 9 bin 204 dolar. 10 sene yerimizde saymışız kişi başına düşen milli gelir itibariyle. Hem bu kadar borçlandık, hem bu kadar malı mülkü sattık, yine de yerimizde saydık. Yeni çözümü arayacak irade, bunu böyle kabul etmeli ki, doğru çözümü bulalım.”

Kesici, 21. yüzyıl milliyetçiliğinde artık hamasetin değil ekonomi milliyetçiliğinin olduğunu ifade ederek, Türk lirasının dünyanın en güçlü paralarından biri haline getirilmesi, buna göre programlar yapılması gerektiğini kaydetti.

ADAYLAR SİYASİ POLEMİK YERİNE EKONOMİYİ KONUŞMALI

İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’nun performanslarını başarılı bulduğunu bildiren Kesici, adayların siyasi polemiklere girmek yerine ekonomi ile ilgili konuşmalarının önemine değindi. Kesici, “Ben senin siyasi kimliğine bir şey demiyorum, sen beni seç daha iyi yönetirim demeleri önemlidir. Siyasi analizi bir kenara bırakıp sadece ekonomi konuşulmalı. Ahali hissedecek ve inanacak ki, AKP’nin 15 yılı bize anlatıldığı kadar başarılı değil. Adayların Türk halkına göstermesi gereken asıl nokta bu” dedi.

Ekonomide dozu iyi ayarlanmış ilacın gerektiğini ifade eden Kesici, çok seslilik yerine ekonomide dünyanın muhatap alacağı tek bir patronun önemine işaret etti. İlhan Kesici, “İçeriye ve dışarıya karşı patron bir kişi olacak. Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililer konuşmayacak. Bizim programı Türk halkına anlatmamız ve 30-40 milyar dolar taze  para bulmamız, bunu Merkez Bankası rezervlerine eklememiz lazım” diye konuştu.

MUHARREM İNCE EN DOĞRU ADAY

Kesici, neden aday olunmadığının sorulması üzerine, “Muharrem İnce Bey, CHP’nin bu aşamada çıkarabileceği en doğru adaydır. Öncelikle CHP’nin iç kamuoyunun tatmin edilmesi lazımdı. Ben bütün imkanlarımla kendisine destek veriyorum” dedi.

Kesici, İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na, ekonomiyi gündemde tutmaları halinde AKP seçmenin rahatsız olmayacağı, liderlere yönelik polemiklere girmemeleri gerektiği yolunda tavsiyelerde bulundu.