İmamlara 'örtülü zam'

İmamlara 'örtülü zam'

Diyanet İşleri Başkanlığı, yönetmelik değişikliğiyle Kuran öğreticilerinin ve imamların ödeneklerini artırırken Din Kültürü Öğretmenliği mezunlarının Diyanet bünyesinde istihdamının önünü açtı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nün fiilen kapanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, (DİB) “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nde değişikliğe gidildi. Diyanet bünyesinde eğitim uzmanı olarak atanabilmek için konulan, “İlahiyat veya eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursu belgesine sahip olmak” şartı kaldırılarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunlarının DİB’de istihdam edilmesine olanak sağlandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yönetmelik değişikliğini, “Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği mezunları istihdam edilecektir. İlahiyat Fakültesi mezunları da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabilecektir” ifadeleriyle duyurdu.

Tüm bu değişikliklerin yanı sıra Diyanet personelinin kadro derecelerinde de değişikliğe gidilerek, aralarında imamların ve Kuran kursu öğreticilerinin de olduğu çok sayıda DİB personelinin aylık ödeneklerinde artış sağlandı.

4 BİN 680 İMAMIN KADRO DERECESİ ARTIRILDI

Resmi Gazete’nin 30 Kasım tarihli mükerrer sayısında yayımlanan Kadro Değişikliği ile Diyanet personelinin kadro dereceleri artırıldı, böylelikle maaşlarında artış yapıldı. Din Hizmetleri Uzmanı pozisyonunda çalışan 9 personelin “3” olan kadro derecesi “1” şeklinde güncellendi. Kadro derecesi “3” olan toplam 2 bin 280 imamın ise kadro derecesi “1”e yükseltildi. Değişiklikten önce kadro derecesi “3” olan 2 bin 100 imamın kadro derecesi de 1 oldu. İmamların kadro derecelerinde değişikliğe giden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurum bünyesindeki kadrolarda yaptığı değişim bununla da sınırlı kalmadı. Bin 990 Kuran kursu öğreticisinin de “8” olan kadro dereceleri “3”e çıkarıldı.

2 BİN 980 YENİ İMAM

Diyanet’in bazı pozisyonlardaki boş kadro sayısı da 30 Kasım tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandı. Diyanet’in “Taşra Teşkilatı” bünyesine 2 bin 980 imamın alınacağı öğrenildi. Müezzin – Kayyım pozisyonundaki boş kadro sayısının ise 2 bin 500 olduğu belirtildi.