İmamoğlu'ndan 'topal ördek' benzetmesine yanıt

İmamoğlu'ndan 'topal ördek' benzetmesine yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'topal ördek' benzetmesine cevap verdi. .

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün Güngören semt pazarını ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan'ın 'topal ördek' benzetmesine cevap verdi.

İmamoğlu, "Zor işleri başarmak değerlidir. Biz zorlukların üstesinden geliriz. Yönetirken hiçkimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Kastedilen Meclis'teki bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan hizmet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki toplum bile şaşıracak. Onlar görmedikleri şeffaflığı görecek. Ama topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur. Bakın Avcılar'da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil." diye konuştu

İmamoğlu konumasını şöyle sürdürdü:
Ben sürece gülmeye devam ediyorum ama şunu söyleyeyim milletimizin yüzü gülüyor. Bana oy veren vermeyen kimseyi ayırt etmiyorum. Bir an önce 16 milyon insanın iradesinin neticeye bağlanmasını bekliyoruz. Gözlerimiz Yüksek Seçim Kurulu'nda. Bunu tarih yazacak. Umut ediyorum en güzel sekilde. 

'OY ALDIĞIM ALMADIĞIM HER YERE GİDECEĞİM'

Ekrem İmamoğlu, 'Neden bugün Güngören'desiniz?' sorusu üzerine şu cevabı verdi:

"Dünde Eyüp'teydim, bugün de Güngören'deydim...Benim felsefem değişmeyecek oy aldığım almadığım bakmaksizın vatandaşımla buluşacağım, hizmetime de en az oy aldığım yerden başlayacağım. Ayrımcılık yapmadan nerede ihtiyaç nerede eksiklik varsa nerede mazlum varsa onun yanında olacağım. Söylediğim şeyleri yapacağım, hiç bir zaman kafama göre hesap yapmayacağım."