İmamoğlu semt pazarına indi, 'pahalılık' şikayetine 'ücretsiz' müjdesi verdi

İmamoğlu semt pazarına indi, 'pahalılık' şikayetine 'ücretsiz' müjdesi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu stadyumların ardından pazarda da tezahüratlarla karşılandı. Ekrem İmamoğlu'nu pazarda gören yurttaşlar "mazbatayı ver, mazbatayı ver, mazbatayı İmamoğlu'na ver" sloganları attı.

31 Mart 2019 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu bugün Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde bir semt pazarını ziyaret etti. İmamoğlu pazarda da tezahüratlarla karşılandı. Ekrem İmamoğlu’nu pazarda gören yurttaşlar “mazbatayı ver, mazbatayı ver, mazbatayı İmamoğlu’na ver” sloganları attı.

Davet üzerine bir tekstil atölyesini de ziyaret eden İmamoğlu, yurttaşın seçim ve mazbata ile ilgili sorularına sürecin devam ettiğini aktardı. Sürecin uzamasına tepki gösteren İmamoğlu, “sanki bana mülklerini devrediyorlar. Bırakın işimizi yapalım. Vatandaşlarımız hizmetlerden memnun kalmazsa bir daha sandıktan çıkmayız. İşsizlik almış başını gitmiş her 3 gençten biri işsiz. Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaşıyoruz bu ülkenin gerçek meselelerini konuşmamız gerekiyor artık. Eğer mesele memleket meselesi ise hepimizin bir masa etrafında toplanmamız gerekiyor.” dedi

İmamoğlu, mavi kartların çok pahalı olduğunu söyleyen bir yurttaşa vaatlerini hatırlatarak, "Bizim iyileştirme paketlerimiz var. Birinci aktarmayı ücretsiz hale getireceğiz. İstanbul'da ulaşım bir hizmet" diye yanıt verdi.

İmamoğlu, pazar ziyaretin sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İmamoğlu, Maltepe'deki yeniden sayım işlemiyle ilgili "Seçim bittikten sonra tüm gerekçeleriyle sürece itiraz eden Ak Parti. "Geçersiz oylar sayılsın" dendi, sayıldı. Maltepe "tamamı sayılsın" dendi. Sayılıyor. Sayılsın diyen siz, sayılmasın diyen siz. Maltepe'de yapılan iş, akıllara durgunluk veren bir iş. Seçimlerin adil olması konusunda tereddütleri olan bizdik. Siz, "tüm tedbirleri aldık" dediniz. Ya ne oluyor kardeşim. Yüksek Seçim Kurulu kararını vermelidir. Artık bu süreç bizim güvenimizi sarsmaya başladı. Her şeyi denediler olmadı. Döndüler artık Maltepe'de ne çıkarırız diye bakıyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve davet ediyorum." dedi.