İmamoğlu suç duyurusunda bulunmuştu... O afişler kaldırldı

İmamoğlu suç duyurusunda bulunmuştu... O afişler kaldırldı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, "Suç duyurusunda bulunacağım" dediği pankart ve afişler kaldırıldı.

İstanbul'da seçim sonuçları henüz açıklanmamışken kentin birçok yerine AKP'nin seçimi kazandığı yönünde pankartlar asılarak 'teşekkür' mesajları paylaşıldı. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından asılan pankartların görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak Binali Yıldırım'ı uyardı. Pankart operasyonunu kınadığını söyleyen İmamoğlu, "Binali Yıldırım Bey’e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum." dedi.

Paylaşımında Binali Yıldırım ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya seslenen İmamoğlu, "Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey’e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. " ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımdan sonra sabahın erken saatlerinde basın toplantısı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un muhtelif yerlerine asılan Binali Yıldırım'ın kazandığına yönelik afişlere tepki göstererek, "Ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına caddelerine "Teşekkürler İstanbul", "Gönül Belediyeciliği Kazandı" gibi afişler asılmış durumda. Şuanda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi manipülasyona dahil olmuştur. Büyükşehirdeki amirler, emekçilere kötü niyetlerine alet etmektedir. Ben bu talimatı veren kim veya kimler ise, onlar hakkında suç duyurusu bulunacağım. Yapılanları kınıyorum" diye konmuştu.

İmamoğlu saat 10.00 civarında yaptığı son açıklamada o afiş ve pankartların kaldırıldığını duyurdu.