İnce, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti

İnce, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. İnce'yi coşkulu kalabalık sloganlar atarak karşıladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, öğrenci sayısının fazlalığı gerekçe gösterilerek bölünme kararı alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. 

Gençler kendilerine sahip çıkan, umut vadeden Cumhurbaşkanı adayını büyük bir coşkuyla karşıladı. "SUSMA HAYKIR, BÖLÜNMEYE HAYIR" sloganları atıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul, Gazi, İnönü üniversitelerinin de bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı geçtiğimiz haftalarda Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşmıştı. Bir önergeyle “İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi” adı “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa” şeklinde değiştirilmiş, üniversitenin bölünmesi kararına öğrenciler ve akademisyenler tepki göstererek eylemler düzenlemişti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Akademik Kurulu' toplantı düzenlemiş ve "bölünmeme" kararı aldıklarını duyurmuştu.

İnce'nin konuşmasından satır başları:

- Cerrahpaşa tarihtir.

- Hem Cerrahpaşa kaybediyor hem İstanbul Üniversitesi kaybediyor hem Türkiye kaybediyor.

- Rektör atamaları cumhurbaşkanı tarafından yapılmayacak.

- Gençler, bilim insanları ve sanatçılar siz susarsanız Türkiye susar.

- Gençler, ben size güveniyorum, bunu birlikte başaracağız. Umutlarınızı yitirmeyin, umutlarınızı tazeleyin, yeşertin. Gelecek bizimdir, kazanacağız.