İnce'den değişim manifestosu

İnce'den değişim manifestosu

24 Haziran seçimlerinin ardından, olağanüstü kurultay isteklerinin yoğunlaşmasının ardından sessizliğini koruyan Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için iki ayrı çalışma grubuyla “CHP’de Değişim Manifestosu” ile “Türkiye’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı iki ayrı çalışma yapıyor.

Hüsran ÖLMEZ/ YURT

CHP’de olağanüstü kurultay için imza tartışmaları sürüyor. Bu konuda konuşmayan Muharrem İnce’nin 25 Haziran’dan itibaren özellikle, il ve ilçe bazında, delege koordinasyon kurulu oluşturduğu ve “CHP’nin Sorunları ve Çözümü” başlıklı çalışma yaptığı belirtildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı yemekli görüşmenin ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Muharrem İnce, “CHP’de Değişim Manifestosu” için, Türkiye genelinde il ve İlçelerden delegelerle de gruplar halinde görüş alışverişinde bulunuyor. Değişim isteyen delegelerden oluşan Delege Koordinasyon Kurulu’nun, İnce’nin ofisinde hazırladıkları, “Tabanın Değişim İstekleri” başlıklı raporları teslim ettikleri öğrenildi. Bu raporlarda, “Üyelik, gençleri partiye üye yapma, mahalle bazında örgütlenme, ilçe yönetimlerinin oluşturulacak mahalle bazında tüm üyelerin katılımıyla belirlenmesi, yerel ve genel seçimlerde, kadın ve gençlik kotalarının artırılması ve bu kotanın mutlaka uygulanması, özellikle yerel seçimlerde adayların tamamının ön seçimle belirlenmesi” gibi başlıklar öngörülüyor.

TÜZÜN: İNCE, BİR PROGRAM HAZIRLIYOR

Muharrem İnce’nin, “CHP’de Değişim Manifestosu” çalışmalarında, siyaset bilimcilerin ağırlıklı olarak yer aldığı öğrenilirken, kamuoyu araştırmacı iki isminde bu grubun içinde olduğu belirtildi. Çalışmaların basına sızmaması için İnce’nin çalışma ekibinde bulunanların kimler olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi verilmiyor. İnce’nin yakın çalışma arkadaşı Yaşar Tüzün, YURT Gazetesi’nin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, “Evet, Sayın İnce, bir değişim manifestosu hazırlıyor. Ancak, ben bu ekibin içinde değilim. Benim başka işlerim var” dedi. Edinilen bilgiye göre, imza toplanmasında aktif rol oynayan Gaye Usluer ve Tanju Özcan da, değişim manifestosu hazırlayan ekipte bulunmuyor. İnce’nin sır gibi saklanan çalışma gruplarından biri de “Türkiye’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlık çalışmayı hazırlıyor. Halen aktif görev yapan bazı bürokratlar, akademisyenler, STK temsilcileri, bazı kanaat önderleri ile başta CHP olmak üzere siyasi
partilerde görev yapmış, bakanlık görevinde bulunmuş isimlerden oluşan bu ekip de, “Ülkenin içinde bulunduğu sosyal, siyasal, ekonomik ve iç ve dış güvenliğe” ilişkin konuları masaya yatırıp, İnce’ye sunulmak üzere notlar hazırlıyor. Muharrem İnce’nin de, her iki çalışma grubuyla sürekli birlikte olduğu ve hazırlanan “Manifestolara” son şeklini verdiği belirtildi.