İnce'den Erdoğan'a; 'Bu son çırpınışların, bitmişsin, bitmiş...'

İnce'den Erdoğan'a; 'Bu son çırpınışların, bitmişsin, bitmiş...'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamındaki 107. ve son mitingini İstanbul Maltepe'de düzenledi. İnce'yi milyonlarca kişi alanda, yüz binler ise alana giremediği için dışarıda dinledi. Sandıklara sahip çıkmak için 36 saatlik seferberlik ilan eden İnce mitinge 5 milyon kişinin katıldığını açıkladı.

İstanbul Muharrem İnce'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne akın etti. Maltepe'de miting alanında coşkulu kalabalık Muharrem İnce'yi bekliyor. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, Maltepe'de milyonlara seslendi. 

Muharrem İnce'nin annesi Zekiye İnce de İstanbul Mitingi'ne katılanlar arasındaydı... Oğlu Muharrem İnce için,  'Allah yardımcısı olsun' diyen Zekiye İnce, Bir gazetecinin 'Yarın seçim var sandıklara sahip çıkılması konusunda neler söylemek istersiniz?' sorusu üzerine,  "Cümlemizi Allah korusun. Çocuğumu Allah korusun başka söyleyeceğim bir şey yok" şeklinde yanıt verdi. İnce, miting sonunda annesiyle sahneden milyonları selamladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamındaki 107. ve son mitingini İstanbul Maltepe'de düzenledi. İnce'yi milyonlarca kişi alanda, yüz binler ise alana giremediği için dışarıda dinledi. Sandıklara sahip çıkmak için 36 saatlik seferberlik ilan eden İnce, mitinge 5 milyon kişinin katıldığını açıkladı. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingini haber kanallarında yayınlatmadığını söyleyerek, "Sen bitmişsin Erdoğan" dedi.

İnce, Erdoğan'a seslenerek; "Demirel nasıl 6 kez gelip 5 kez gittiyse sen de öyle gideceksin. Bu son çırpınışların. 5 milyonu görüp canlı yayını kestiriyorsan sen bitmişsin, bitmiş... Bitmiş, tükenmişlerden medet umuyor..." ifadelerini kullandı.

İnce'nin konuşmasından satır başları:  

‘TARAFSIZ YARGI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM’

Merkez Bankası Başkanı ve yönetimi özerk olacak.  Terörle mücadele, PKK gibi, IŞİD gibi, FETÖ gibi... Amansız mücadele edeceğiz.

Hemen 100 gün içerisinde Suriye'ye büyükelçi atayacağım. Türkiye'de, bölgede, dünyada barış.  Sorunların çözümü için ilk adımı atacağım. 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla evine gidecek.

Spordan siyaseti arındıracağız. Takımların seçimlerine karışmayacağız. Futbol federasyonunu yönetmeyeceğiz. Pasoligi kaldıracağız.

Tarafsız yargı için ne gerekiyorsa yapacağım. Ekonominin düzelmesi için bağımsız bir yargı şarttır. Önce oradan başlayacağız. 

‘HİÇBİRİNİZİN TELEFONU DİNLENMEYECEK’

100 gün içerisinde özel hayatın gizliliğine kimse dokunamayacak. Hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. Başkanlarının telefonlarını dinleyip ortalıkta gezdirenler ancak sapık olabilir.

Askeri okullarda FETÖ'cü var diye, okulları kapattılar. Hakimlerin 3'te 1'i FETÖ'cü niye hukuk fakültelerini kapatmadınız. Askeri okullarını hemen açacağız.

Yalaka, yandaş medya. Hemen medyayla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. 

‘BUNLAR AHLAKSIZ, NAMUSSUZ, ŞEREFSİZ’

Kaymakam, genel müdür olma, müsteşar olma. Objektif ölçüleri olacak. Kimsenin etnisitesine bakılmayacak. Kimsenin cinsiyetine bakılmayacak. Kadın-erkek bakılmayacak. Başörtülü kardeşim, sen bu yalancılara bakma. Kendileri afiş yaptırıyor, altına CHP yazıyor. Bunlar ahlaksız, namussuz, şerefsiz. Sana söz, başörtüsünü istediğin yerde yok. Benim böyle bir sorunum yok.

Polislere, hemşirelere, din görevlilerine 3600 göstergeyi vereceğim. Devlet banklarını sektörel bazda yeniden yapılandıracağız. Avrupa'daki başkentleri gezeceğim. AB ile ilgili müzakereleri hızlandıracağız. Üniversiteleri böldü. Milleti böldü, şehitleri böldü, gönülleri böldü, üniversiteleri de böldü. Bölünen üniversiteleri hemen birleştireceğim. Çiftçiye mazot 3 TL olacak, asgari ücret 2 bin 200 TL olacak. En düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak, fındık 15 TL olacak. Bugün Maltepe'de Süleymaniye'nin ruhunu hissediyorum.

100 gün içerisinde cemevlerinin hukuki statüsünü tamamlayacağız.  100 gün içerisinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz.  Denizli'de, Bursa'da ve İstanbul'da moda-tekstil-tasarım akademisi kuracağız. Aile sigoratasını 100 güç içerisinde devreye alacağız. Engelliler için yaşam merkezi kuracağız.

‘TÜRKSAT’A SABOTAJ BİLGİSİ GELDİ…’

Türksat'a sabotaj bilgisi geldi. Erdoğan yapma böyle. 2 dakika delikanlı ol öyle git. Gitmenin de bir şerefi var. Giderken doğru düzgün git.

Yarın akşam Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, piyasalarda panik artacak, faiz yükselecek, dolar yükselecek, euro yükselecek. Beton ekonomisi devam edecek. Suriyeliler gelmeye devam edecek. Devlette şatafat devam edecek. Telefonlarınız dinlenmeye devam edecek. Korku düzeni devam edecek. Kindar nesiller yetişecek. 

‘ÜRETİM ARTACAK DOLAR DÜŞECEK’

İnce kazanırsa üretim artacak, dolar düşecek, faizler inecek, euro inecek. Beyin göçü duracak, bağımsız mahkemeler gelecek, tencerelere et girecek. 100 gün içerisinde uyuşturucunun kökünü kazıyacağım. İnce kazanırsa, AK Partili kardeşim, CHP'li kardeşim, MHP'li kardeşim, HDP'li kardeşim, İYİ Partili kardeşim, 81 milyon, Saadet Partili, Demokrat Partili kardeşim kazanacak. Türkiye kazanacak.

‘CANLI YAYIN VEREMİYORLAR, AHLAKSIZLIĞIN BÖYLESİ…’

Şu anda 5 milyon insan Maltepe'de ama hiçbir televizyon kanalı canlı yayın veremiyor. Ahlaksızlığın böylesi, dünyaya örnek olsun. Bunları bugün bu canlı yayını engelleyenleri canlı yayında yargılayacağız. Bağımsız yargıya göndereceğiz. Bu ahlaksızlık. Ne yaparsan yap sonuç değişmeyecek. Yarın oy pusulası bedava, mühür bedava, mürekkep bedava. Alacaksın mührü, basacaksın kurtulacaksın.

24 senedir İstanbul'u yönetiyor. 16 senedir Türkiye'yi yönetiyor. Erdoğan kendisinden önceki projeleri devam ettirmiştir. Ben de yarım kalan işleri devam ettiririm. Marmaray'ın ilk imzasını atan MHP'li bakandır. 

‘5 GÜN SÜREN VAR, SENİ SOKAĞA ATIYORUM DİYOR’

136 yıllık bir kurum var. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı. 5 gün süren var, seni sokağa atıyorum diyor. Ankara'da 1100 odalı sarayı var. Huber, Beylerbeyi, Yıldız Sarayı onun. Sarayperest doymuyor. Ne istiyorsun o öğrencilerden? Allah'ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olunca Ankara'daki sarayı bilim merkezi yapıp öğrencilere vereceğim. Sarayları kültür sanat faaliyetleri için öğrencilere vereceğim. Yazlık sarayı engelli kardeşlerime vereceğim.

‘MİLLET BAHÇESİ KURACAKMIŞ. ALİ SAMİ YEN YERİNE NE KURDUN?’

Millet Bahçesi kuracakmış. Ali Sami Yen'in yerine ne kurdun? Millet Bahçesi yapacakmış, sen en büyük Millet Bahçesi Atatürk Orman Çiftliği'ne saray yaptın, kim inanır sana? Erdoğan ile aramızdaki fark ne biliyor musunuz? Erdoğan, kupon arazi ve rezindans müdür, ben imar sorunu olanların abisi olacağım.

‘İSTANBUL'U TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ’

İstanbul'u 5 yıl içerisinde 20 milyon turist 25 milyar dolar getiren turizm merkezi yapacağız. Gastronomi, kültür sanat turizmini canlandıracağız. İstanbul'un kimliğini, estetiğini bozdular, katlettiler. İstanbul'u ucuz turizm şehri yaptılar.

DEVLET YÖNETİM ŞEMASI

Devlet yönetimini değiştirecekmiş. Yönetim şemasına bir bakın. Ortada güneş var, yanında yalakaları. Böyle bir devlet yönetimi yok. Burada ortak akıl yok. Arkadaş kampus dedirtmiyordu, külliyeci burada ofisçi olmuş. Paralel bir devlet kuruyor. Bu yapı hastalıklı bir yapıdır. Bu yapı tek adam yapısıdır. AB Bakanlığını kapatmış. Sen AB defterini kapattın mı? Hayvancılık yok, yani ne geleneksel üretim var ne gelecek ile planı var. 

‘ONLAR NASIL GEÇSİN’

Demirel köprü yaptı, köprüden Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan bedava, Erdoğan'ınkinden parayla geçiyoruz. Erdoğan'ın yaptığı köprüde hırsızlık var. Esenler'den kalkan otobüse zorunlu tutuyorsun, kamyona zorunlu tutuyorsun. Ben geçerim, benim derdim otobüsçü, kamyoncu. Onlar nasıl geçsin.

Şehir hastaneleri diyor ya; hasta olmaya mecbursun. Parası olan hastaneye gitsin diyecek. Parası olan yaşasın diyebilirdi. Erdoğan'dan farkım ne olacak? Bir, kalite getireceğim.

Faiz artıyorsa, her gün cebinden para alınıyor demektir. Gençlerle birlikte faizleri indireceğiz. Faizler Erdoğan'ın yaptığı gibi polisiye tedbirlerle inmez, akılla bilimle iner. 

Her gittiğim yerde Erdoğan'a seslendim. Gel ekonomi tartışalım dedim. Gelemedi. Çakma lider bu. 

Faizler yükselince, faiz lobisi dedi. Şimdi de soğan lobisi mi diyecek. 

İnce, kendisine 1 numaralı formayı uzatan yurrtaşa 'Ben kaleci miyim? Forvetim ben forvet' dedi.

Ustaya bakın ustaya... Soğan doları geçmiş. Çakma usta. Bugün burada olan sizler, yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız?

Bırak 6'yı. 5, 5. Hatta sağlık problemin yoksa geceden. Hastalanmayacaksınız, acıkmayacaksınız. 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz. 

Yalova'da oyumu kullandıktan sonra YSK'nin önüne gideceğim. 'Erdoğan kazanınca bırakmazmış!' geç o işleri geç. Bu devlet sahipsiz değil. Demirel, 6 kere kaybedip nasıl gittiyse sen de gideceksin. 

Bu son çırpınışları. 5 milyonu görmezden gelip canlı yayını kestiriyorsan sen bitmişsin.

Geçen de bitmiş tükenmiş bir siyasetçi desteğe geliyor. Devletin bekası için gelmiş. Acaba oğlunun kredisi için gelmiş olabilir misin? Kuru sabitleyip, borcun kur farkını bankaya yıkmış olabilir misin?

 Alanın dışında, dışarıda olan kardeşlerim beni göremiyorsunuz ama ben sizin yüreğinizi hissediyorum. Bu işi başardık Allah'ın izniyle. 

Sizinle selfie çekmezsem olmaz. Bayrakları göreyim İstanbul.