İnce'den Yenikapı mitingi için flaş yorum

İnce'den Yenikapı mitingi için flaş yorum

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

TRT bizim paramızla bize propaganda yapıyor.

 Türk medyası dünyada yalnızdır. Ben elektrik faturalarındaki TRT payını haram ediyorum. 

Allahın izniyle herkesin cumhurbaşkanı olacağım. 

"24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. 3 ay sonra ABD'den FETÖ'yü isteyeceğiz" dedim dün

Dün ABD'den haber geldi: "Türkiye bizden FETÖ'yü usulüne uygun bir şekilde bizden istemedi" dediler. 

Ya uşak bir devlet ya da bağımsız devlet olacağız.

Suriyeliler 40 milyar dolar harcamışız. Ama Suriye'de büyükelçimiz yok.Cumhurbaşkanı olduğumda ABD ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak. Suriye'de büyükelçimiz olacak.

Sayın Erdoğan'a yardımcı olmak istiyorum. Yaptığı tek şey miting. Miting Filistin için değil, seçim içindir. Okandırılmış olabilir. Ama ben sizin kandırılmanızı istemiyorum. 

En düşük emekli maaşıyla en yüksek arasındaki fark 9 kat arttı. Finlandiya'da bu kat 2.

 Emekli maaşını adil dağıtım yapsak maaşınız 2 katına çıkar. 

Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda hiçbir şey yapmadan sadece gelir dağılımı adaletli yapsak herkesin gelir düzeyi 2 katına çıkar.

 Ramazan Bayramı'nda kursağında baklava beklerken, sırtından oklava yeme. Bunu değiştireceğiz. 

AK Partili annelere sesleniyorum. Çocuğunuz mu daha değerli partiniz mi değerli. Seçimin tarihi mi önemli sınavın tarihi mi? Sınavın tarihi daha önemli. Be insafsızlar çocukların sınav tarihinden ne istiyorsunuz?

Bana köprü yaptın mı diye soruyor. Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı ? Hem de 1926'da.  O şeker fabrikaları keyif için kurulmadı. 

Cumhuriyet'in 3 beyazı vardı. Un, şeker pamuk. Kömürü vardı. Ama sen şimdi satıyorsun. Şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum. Sakın ha güvenmeyin. Yeniden gözden geçireceğiz. Bunu herkesböyle bilsin.  

Örtülü ödenek kanunu değiştirdiler. Cumhurbaşkanı da örtülü ödenek kullanıyor. Binali de kullanıyor Erdoğan da. 2018'in ilk 4 ayında 747 milyon tl örtülü ödenek kullandılar. Nereye kullandınız bunu?

Erdoğan tek başına oturup bütçe yapıyor. 80milyonun bütçesini bir kişi yapamaz. Cumhurbaşkanı olduğumda bütçe yapma hakkını meclise iade edeceğim. 

Saray yaptı 2 milyar dolar. O sarayın parasıyla 100 bin ev yapılırdı.

Anneler size söz veriyorum. Temiz tuvaleti olan okullara gidecekler. Güven içinde okula gidecekler. Müzelere ücretsiz girecekler. Servis zulmü yaşamayacak. Sınav ücreti ödemeyecek. Uluslararası sınavlarda sonuncu olmaycak. Geleceğe hazırlayacağız. Hurafelere değil bilime hazırlayacağız. 

Dindar nesil yetiştirecekmiş. Senin haddine mi? Bizi devlet yetiştirdi. Biz dinimize sadık değil miyiz? Senin tekeline mi kaldı bu? 

Cumhurbaşkanı tezekten bahsediyor. 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda 25inde dolar düşecek emin olun. 

Dolar neden düşecek? Uluslarası piyasalara güven vereceğiz. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım onların yaptığı gibi. 

Emin olun buradan kurtuluş var. 1922'deki gibi. 

Bir televizyondan 10 euro, bir otomobilden 100 euro kazanıyoruz. Nedenini anlatayım. Çünkü ürettiğimiz televizyonun markası bize ait değil .Patenti, teknolojisi ait değil. Bizimmarka olmamız lazım. Dünyada ilk 100 marka arasında bir tane Türk markası yok. Biz fason çalışıyoruz. Teksilde de beyaz eşyada da böyle. Peki tasarımı kim yapar? Özgür ve iyi yetişmiş insan yapar. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. 

Seçimden sonra ne olacak? Ya uçuruma doğru gideceğiz ya da doktoru değiştirip başka bir tedavi uygulayacağız. 

24 Haziran günü oyumu kullanıp Yalova'da doğru Ankara'ya. Avukat arkadaşlara sesleniyorum. Cübbeleriniz arabada hazır olsun. Her an sizi Ankara'ya çağırabilirim. 24Haziran akşamı cübbeleriyle birlikte YSK'ya gidebilirim. 

YSK üyelerini uyarıyorum. Abidik gubidik işlere girmeyin. Bu ülkenin bütün sokaklarına fotoğrafınızı asarım! Sokağa çıkamazsınız.

Demokrasinin en güzel yanı muhalefet olması ve hesap vermektir. Tayyip Erdoğan ben hesabı Allah'a veriyorum diyor.Hz Peygamberimiz veda hutbesinde 100 bin kişiye sesleniyor. Kul hakkı olan var mı helalkleşmek istiyorum diyor. Peygamber bile helalleniyor. Siyasetçi olarak millete de hesap vereceksin.

Evimden gidip Saray'a yerleşmem ama Çankaya Köşkü'nü kullanacağım. 

AYRINTILAR GELİYOR...