İnce, Erdoğan’a fark attı…Reyting rekorları kırıyor

 İnce, Erdoğan’a fark attı…Reyting rekorları kırıyor

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı televizyon programlarında reytingleri altüst etmeye devam ederken, dün katıldığı program, 44.13’lük izlenme oranıyla rekor kırdı. Aynı kanalda Pazartesi akşamı yer alan Erdoğan’ın yayını, Survivor ve dizilerin gerisinde kaldı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Program, 44.13’lük izlenme oranıyla reyting rekoru kırarken, aynı kanalda Pazartesi akşamı soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınının ise Survivor ve dizilerin gerisinde kalarak 11,21 reyting aldığı kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SURVIVOR VE DİZİLERİ GEÇEMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü üç kanaldan gerçekleştirilen ortak canlı yayını 11,21’lik reytingle Survivor ve dizilerin gerisinde kaldı.

İnce, daha önceden CNN Türk’te katıldığı program da reyting rekoru kırmıştı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CNN Türk'te katıldığı programda karşısındaki 3 gazetecinin durumu hala medyada tartışılırken, İnce dün Habertürk’teydi. O programda Nagehan Alçı’nın soruları ve İnce’nin yanıtları sosyal medyada gündem oldu.

TÜRK MEDYASINI SÖZLÜYE KALDIRDI

Öte yandan Muharrem İnce'nin CNN Türk'te katıldığı programda karşısındaki 3 gazetecinin durumu hala medyada tartışılırken, İnce dün Habertürk’teydi. O programda Nagehan Alçı’nın soruları ve İnce’nin yanıtları da sosyal medyada gündem oldu.

BirGün yazarı Ümit Alan, Muharrem İnce'nin CNN Türk'te katıldığı programda karşısındaki 3 gazetecinin 'gerginliğini' değerlendirirken, İnce'nin Türkiye medyasının sözlüye kaldırdığı görüntüsünü verdiğini belirtti. "Bir 'mimik gazeteciliğimiz' eksikti" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde, Alan, şunları aktardı:

“Gazeteci, kamuoyu önünde soran ve halk adına yanıt talep eden kişidir. İşin doğası gereği, gerilmesi beklenen gazeteci değil konuğudur. Yani eğer çok kendinden eminse konuk da gerilmez ama gazetecinin gerilmesi çok görülmüş bir şey değildir.

Ancak Muharrem İnce’nin katıldığı programda nedense karşısındaki üç gazeteci gizleyemeyecek kadar gergindiler. Capslere konu olan kimi mimikler, telaşlı araya girme çabaları, panikle telefon karıştırmalar vs. Sanki Muharrem İnce, Türkiye medyasını sözlüye kaldırmış gibi görüntü yaratan bu gerginliğin üç nedeni olabilir: Birincisi; içten içe Türkiye’deki muhalif kesimlere (ki Türkiye’nin en az yarısını oluşturuyorlar) karşı suçluluk hissetmek, ikincisi; Muharrem İnce’nin işine yarayacak bir program akışı yaratıp birilerinin tepkisini çekmemek, üçüncüsü; mazallah yanlışlıkla Muharrem İnce’ye katılır bir mimik vermemek. Sosyal medyada sıkça telefonla talimat alıyorlar tahminleri yapılsa da bunları ancak dedikodu mahiyetinde ele alabiliriz. Yüz ifadelerine kadar yansıyan bu gerginlik bence beden dili uzmanlarınca ayrıca incelenmeli."

Bu arada Cumhurbaşkanın adayı Muharrem İnce'nin gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda yer alan Nagehan Alçı'nın soruları ve İnce'nin sorularına cevapları sosyal medyada gündem oldu. Alçı'nın tavırları, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.