İnce: İkinci tura kalmayacak bu iş

İnce: İkinci tura kalmayacak bu iş

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Sakarya'da vatandaşlarla buluştu. İnce, 'Biz gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyordu dedi. Herhalde Sibirya’dan belgesel izledi. Biz iktidara gelmeden önce MR mı vardı diyor. Haklısın, yoktu. Biz fal baktırıyorduk, kurşun döktürüyorduk' diye konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Sakarya'da düzenlenen miting'de halka hitap ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televizyon programındaki sözlerini hatırlatan İnce, 'Rahmetli Erdal İnönü FETÖ’cüymüş. 'Gelsinler konuşalım' diyor. O gelemez ama istersen sen gidebilirsin yanına. ‘İsterlerse gelsinler konuşalım’ dedin ya. Ben İnönü adına seninle konuşmaya varım' diye konuştu İnce, sıcak nedeniyle toplanan kalabalıkta çok sayıda kişi rahatsızlanınca konuşmasına son verdi.

Muharrem ince'nin Sakarya 'da yaptığı açıklamalardan önemli satır başları şöyle;

 -Tam otobüsten ineceğim vekil arkadaşım 'gömleğinde leke var' dedi. Kalem lekesiymiş. Ben de dedim ki bir Fizikçide olakcak leke sadece mürekkep lekesidir.

-Bir diplomasız ekonomist var. Bir insanın vücudunu düşünün bir uzuv fazla büyük diğeri küçük kalırsa bir ucube ortaya çıkar. Tiyatrolar artarken, fabrikaların çalışıyor olması lazım, çiftçinin ürünlerinin artması lazım. Hepsi bir bütündür.

Böyle bir kafa olabilir mi?

-Ben endüstri 4.0 diyorum beyfendi 'kıraathane açacağım' diyor.

-Ben kırathane açmayacağım fabrika açacağım. Aş diyorum iş diyorum o kıraathane diyor. Açacağı kıraathanede de internet yok.

-Bedava kek isteyenler ona fabrikada iş isteyenler bana oy versin.

BEN İNÖNÜ ADINA SENİNLE KONUŞMAYA  VARIM

-Böyle bir kafa olabilir mi? Hastalara müşteri diyor. Rahmetli Erdal İnönü FETÖ'cüymüş. Gelsinler konuşalım diyor. O gelemez ama istersen sen gidebilirsin yanına.

-'İsterlerse gelsinler konuşalım' dedin ya. Ben İnönü adına seninle konuşmaya varım. İstediğin zaman istediğin zaman bilgin, cesaretin varsa çık karşıma.

-Bir kere ona geometrik değil anatomik derler. 'Çok ince' diyor ya bana. Onda da kaldı.

-İddialı adamaları severim. Yüzde 51.79'dan az oy alırsan sen de başkanlığı bırakacak mısın?  Meydan boş değil. Unutma her kuşun eti yenmez.

-Endüstri 4.0'ı kaçırırsak 200 yıl yoksul oluruz. Otomobil yapacağız diyor. O kaportasına talip bense beynine talibim beynine...

-Biz gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyordu dedi. Heralde Sibirya'dan belgesel izledi.

BUZDOLAPLARININ İÇİNİ ERDOĞAN BOŞALTTI

-Meydan meydan gezip bunları anlatırken sosyal medyada camiyle benim fotoğraflarımı üst üste çakıştırıyorlar. Samsun'a gittim gençler sahneye bisiklet getirdi. Bunu camiiye monte etmişler. Sözde camide bisiklete biniyorum. Camiide zeybek oynuyorum. Bunlar Müslüman mı? Bunlar sahtekar. Bunlar zavallı.

-'Biz iktidara gelmeden önce MR mı vardı?' diyor. Biz fal baktırıyorduk, kurşun döktürüyorduk. 

-Mutfaktaki enflasyon yüzde 30'un üzerinde. Eğitimde son sıradayız. Zihniyet şatafat, savurganlık, israf. Biz zihniyeti yok edeceğiz. İsraf ekonomisinden İnsaf ekonomisine geçeceğiz.

-Erdoğan yeniden gelirse daha karanlık bir Türkiye olacak.

-Gençler bu ülkeden gitmeye devam edecek. Ekibim hazır. Bir yıl içerisinde her şeyi yoluna sokacağım. Hukuk, yatırım, adil mahkemeler, çağdaş hesap veren bir yönetim, geleceği kurgulayan bir eğitim Bunları yapabiliriz.

-Çiftçiye mazot 3 lira, fındık 15 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 olacak. Asgari maaş bin 500 lira olacak.

 -Son 15 yılda 865 milyar dolar vergi topladılar. 323 milyar dolar borç yaptılar. Yaptıkları iş 30,40 milyarlık iş. Kalan para nereye gitti? Hırsızlığa.

Yurttaşlar İnce'nin 'Bu sıcakta oruçlusunuz TAMAM MI? Sakarya ' sorusuna Hepbir ağızdan TAMAM yanıtını verdi.

İNCE'NİN RABİASI

-4 parmağı anlatayım ben sana Erdoğan'ın döneminde yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ve yalanlar...

-İnce döneminde Kralın adamı değil, adamın kralı olacaksınız.

-Seçimi kazanacağımı nereden anladım? Erdoğan'ın damadı ve Binali Yıldırım vekilliğe müracat etti demekki kazanamayacaklarını biliyorlar. İkinci tura kalmayacak bu iş.