'İnce kazanırsa umut gelecek, fabrikalarımızın bacaları tütecek'

'İnce kazanırsa umut gelecek, fabrikalarımızın bacaları tütecek'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Antalya'da miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada, ''Erdoğan kazanırsa dolar yükselecek. Erdoğan kazanırsa faiz artacak, enflasyon artacak, Suriyeliler Türkiye’de kalacak.İnce kazanırsa umut gelecek  Fabrikalarımızın bacaları tütecek. Hayalleri olmayan milleti bölen biri Erdoğan'' dedi

İnce’nin Antalya mitinginden satır başları şu şekilde;

“Hedefimiz 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir. Personeli eğitimden geçireceğiz. Turizm bölgesindeki altyapıyı güçlendireceğiz. Barışçil bir dış politikayla turizmi de geüçlendireceğiz.

Rus uçağı Suriye sınırına düşmedi Rus uçağı Antalya’ya düştü Antalya’ya! Senin işin tıkır ama olan Antalyalı’ya oldu.

3B projemiz var. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz.
MEB Başkanı’nı parti genel merkezinde ağırlamayacağız. Ülkeyi kalkındırıp gelirini arttırıp hakça bölüşeceğiz, adilce bölüşeceğiz.

Erdoğan oraya cam koyacak ben küçük notlarla çıkacağım. O camdan konuşacak ben candan konuşacağım candan.

Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım.Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım.”

“İNCE KAZANIRSA UMUT GELECEK”

“İlk kez Türkiye’de bir seçimin kaybedeni olmaycak sadece CHP’liler kazanmayacak Ak Partili kardeşlerim de kazanacak.

Erdoğan kazanırsa dolar yükselecek. Erdoğan kazanırsa faiz artacak, enflasyon artacak, Suriyeliler Türkiye’de kalacak.

İnce kazanırsa umut gelecek  Fabrikalarımızın bacaları tütecek. Hayalleri olmayan milleti bölen biri Erdoğan.

SARAY ELEŞTİRİSİ

“Cumartesi ‘Büyük İstanbul Mitingi’ var. 5 milyon 5. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Antalya spor… herkes kendi takımının formasıyla gelsin dedim.

Erdoğan’ın neden fakir fukaraya faydası olmaz?

2002’nin 3 Mart’ında geldi ilk icraatı benim milletvekillerim lojmanlarda oturmayacak halkın arasında oturacak dedi. Lojmanları sattı. Kendisi de gitti Keçiören’de bir apartman dairesinde yaşadı. Ama bir süre sonra bunu unuttu. Kendini özel bir kişi zannetti. Çankaya Köşkü’nü bile beğenmedi. Gitti kendine 1150 odalık bir saray yaptı. Bu yetmedi İstanbul’da 5 saray daha tahsis etti kendine. Bu da yetmedi Marmaris’te 300 odalı saray yaptırıyor kendine.

Allah’ın izni milletimizin isteğiyle Marmaris’teki sarayı engelli çocuklara tesis edeceğim.

“ERDOĞAN KAZANIRSA KAVGA… İNCE KAZANIRSA HUZUR GELECEK”

“Rizeliyim dedi ama çayını beğenmedi. Biz Rize çayı içiyoruz o kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor.

Kardeşim Esat diyordu, kanlım Eset’e döndü. Onun dost kalabildiği bir insan gösterin özür dileyeyim hadi!

Herkesle kavgalı. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek. İnce kazanırsa kardeşlik gelcek huzur gelecek.

“TAÇ GİYEN BAŞ USLANIR”

“Türkiye’nin devasa sorunları var. Bu sorunları yorgun adam çözemez. Geçen gün bir çocuk atanmak istiyor ‘git seni Kılıçdaroğlu atasın’ diyor. Taç giyen baş uslanır buna katlanı ver. Kibirli birisi.

Partisini kurarken Adalet ve Kalkınma Partisi dedi değil mi? Artık adaleti de unuttu kalkınmayı da unuttu. Kıraathane diyor. Çayla kek var diyor otobüs işletiyor sanki.

Ben kalkınma diyorum, kuantum diyorum, nano teknoloji diyorum, endüstri 4.0 diyorum. Ay’da ve Mars’ta maden arayacağız diyorum. Kıraathane açacağız kek yiyeceğiz diyor.

Sen şeker fabrikalarını da sattın. Kekleri de şekersiz yiyeceğiz. ”

“1923’DEN BERİ İLK KEZ TOPRAK KAYBEDİLDİ”

“Osmanlı’yla başlayan kaybediş 1922’ye kadar sürdü. O zaman bir Mustafa Kemal çıktı dur dedi bu gidişe. İlk kez 1922’de kaybetme bitti kazanma başladı. Hatay’ı ve Kıbrıs’ı kazandı Türkiye. 1923’den bu yana 95 yılda ilk kez toprak kaybetti Süleyman Şah Türbesi’ni kaybetti. Rahmetli sağlığında bu kadar seyahat etmedi.

Başladılar yalana. Vız gelir tırıs gider. Ben işime bakarım. Erdoğan ununu elemiş eleğini asmış. Benim Türkiye’yle ilgili hayallerim var.”

ERDOĞAN’I TV’DE KONUŞMAYA ÇAĞIRDI

“Sana bir teklifim var ben milletvekili maaşı alıyorum. Sen cumhurbaşkanlığı maaşı alıyorsun. Ama bu milletin de işinin düzgün olması lazım. Gel seninle bir TV programına çıkalım bunu konuşalım. Gelsin mi TV’ye?

Söz diplomanı sormayacağım. Olan var olmayan var. Bir tek şey soracağım soğan, patates, çocukları nasıl okutacağız, ekonomik sıkıntıları nasıl çözeceğiz?

Geçenlerde dedi ki, benimle TV’ye çıkarsa reytigim artarmış. Hangimiz daha fazla izleniyor bir baktım ben Erdoğan’dan 4 kat fazla izleniyorum.

Erdoğan izlenme oranında 34. olmuş. Hava durumu bile seni geçmiş. Gel benimle TV’ye çık havan olsun biraz.”

Cumhurbaşkanı olduğumda OHAL'i kaldıracağım. FETÖ PKK gibi örgütlerle mücadele edeceğiz. Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz. Benim cumhurbaşkanlığımda hiç kimseyi dinlemeyeceğiz. İşten KHK ile atılanlarda dava açılmayanları işlerine geri döndüreceğiz. Dava açılanların dava sonucunu bekleyeceğiz.  Medyaya üzülüyorum, acıyorum. Erdoğan ne derse onu yazıp çiziyorlar. Cem evlerine yüz gün içerisinde ibadethane statüsü vereceğiz.  Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Yani Ziraat Bankası medyaya kredi vermeyecek. Fındık 15 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Kurban Bayramı'nda her emekliye bir asgari ücret maaş vereceğiz. Çocuk bezindeki KDV'yi indireceğim.