İnce: Müslümanlığı senden öğrenecek değiliz

İnce: Müslümanlığı senden öğrenecek değiliz

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da Bayrampaşa'da konuştu. İnce, "Neymiş İsmet İnönü camileri ahır yapmış, İsmet Paşa kadar başına taş düşsün... Camileri kimse ahır yapmadı ama sen camileri seçim bürosu yaptın" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da Kağıthane, Gaziosmanpaşa mitinglerinin ardından Eyüpsultan'ı ziyaret etti. İnce 3'üncü mitingini Bayrampaşa'da gerçekleştirdi.

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları:

Bayram geliyor şimdi sayın Erdoğan’a soruyorum; Demirel’in köprüsü bedava ama senin köprün niye değil?

Madem yerli ve millisin? 1 Mart 2003 tezkeresine ABD askerlerinin Irak’a girmesine neden evet oyu verdiniz. Bu gariban hayır oyu verdi.

Tütün ekmeyeceksin diyor vatandaşa, niye Amerikan tütünü içeceksin. Bizim Adıyaman’da yetiştirdiğimiz tütün zehirli de ABD tütününde vitamin mi var?

Ey benim aziz milletim, yerli milli arıyorsanız burada burada. Bunlar İstanbul’da mezarlıklardan başka yeşil alan bırakmadı. (İnce başkan sloganları)

4 Mayıs’tan beri parti rozeti taşımadım, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bayrak CHP’lilerin bayrağı olur mu? bayrak 81 milyonun bayrağı.

Türkiye hukuk devleti olacak. Cumhurbaşkanı hesap verecek. Kamu dairelerine müdür olacak, biz adamın ne olacağına neden bakalım?Her şeyi bölüyor, şehitleri böldü şehitleri. Kamu görevlilerine  sesleniyorum, işinizi iyi yapın düzgün yapın gerisini merak etmeyin.

Benim kız kardeşim rahmetli dedem dedi ki ört başını tam 40 senedir başı örtülü, kocası ihale alsın diye başını örtmedi. Müslümanlığı Tayyip Erdoğan’dan öğrenecek halimiz yok. Başörtülü kardeşim nasıl istiyorsan orada tak başörtünü. Çocuklarını dindar yetiştirmek istiyorsan istediğin kadar din dersi veririz. Bütün öğrencilere resmi dili Türkçe’yi öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Bir uluslararası dil öğreteceğiz. AK Parti’ye oy vermiş analara sesleniyorum, çocuklara yazık. Bir oyunuz ile Cumhuriyeti kurtarabilirsiniz, bir oyunuzla memlekete huzur getirebilirsiniz.

Her aileyi bir ev bir maaş vereceğim. Parayı nereden bulacaksın diye sorarsa 40 milyar doları Suriyelilere nereden bulduysan oradan bulacağım. Saraya 2 milyar doları nereden bulduysan oradan bulacağım.

Ey benim gariban Ak Partili kardeşim sen ver oylarını o da saray üstüne saray yaptırsın. Kızmayın bana ben seçildiğimde saraya falan oturamam. 14 yıl sonra bir apartman dairesi aldım benim evim bana saray gibi.