‘İnce ve Karamollaoğlu’na oy vermenin suça dönüştürülmesine ramak kaldı’

‘İnce ve Karamollaoğlu’na oy vermenin suça dönüştürülmesine ramak kaldı’

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığı görevini üstlenen Karar yazarı Akif Beki, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı sert eleştirdi. “Akşener’e imzadan sonra, Karamollaoğlu ile İnce’ye ise oy vermenin suça dönüştürülmesine ramak kaldı” diyen Beki, "Muharrem İnce’yi mi büyütür bunlar, sizi mi Bekir Bey?” sorusunu yöneltti.

Karar yazarı Akif Beki, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ için "Adam resmen muhalefeti, iktidar karşıtlığı zannediyor. Seçim lafından, Erdoğan’ı ciddi ciddi değiştirmeye girişmeyi anlıyor. Dervişin fikri neyse zikri o hesabı. Sandık denince aklına başka bir şey gelmiyor. Üstelik yalnız da değil" dedi.

Akif Beki, "Muharrem İnce'ye aman dikkat Bekir Bey!" başlığıyla yazdığı yazıda, “Hukuk tahsilinden aldığı güç sayesinde, siyasi çekişmeyi suç kavramlarıyla yorumlama hakkını madem kendinde görebiliyor Bekir Bey, Muharrem İnce’deki ağır cezalık suç işleme eğilimi gözünden kaçmış olamaz” ifadelerini kullandı. Beki, şunları yazdı:

“Zaten fırsatını bulursa bu kategorideki suçlara epey meyilli bir kişilik olduğu izlenimi veriyordu.

Şimdi eline imkan geçtiğine göre boş durmayacak, iktidarı demokratik numaralarla yıkma hevesine kapılacaktır.

Bu suçu taammüden işlemeye tam teşebbüs motivasyonuyla hareket edeceğine şüphe yok.

Somut suç şüphesi bütün çıplaklığıyla ortada olduğu gibi, ha bire şüphelinin diline de vuruyor.

‘ADAM RESMEN MUHALEFETİ…’

Adam resmen muhalefeti iktidar karşıtlığı zannediyor. Seçim lafından, Erdoğan’ı ciddi ciddi değiştirmeye girişmeyi anlıyor. Dervişin fikri neyse zikri o hesabı. Sandık denince aklına başka bir şey gelmiyor. Üstelik yalnız da değil.

Saadet’i, İYİ’si, DP’si ve CHP’siyle 4 parti örgütlü hareket ediyor. İktidara karşı bir araya gelmek kastı içeren bir fiille, teşekkül halinde sandığa gitmeye hazırlanıyorlar.

Tek planları, Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığından indirmek. Bütün olağan zanlıların toplanıp düşmanca hislerle iktidarın önünü kesmek için bir yapılanma içine girdikleri öyle aşikar ki...

Örgütü kurup yöneten sözde lider elebaşlarından üye olmadan örgütün amaçlarına hizmet eden FETÖ başta bilumum terör şebekelerinin seçmen ayağına kadar...Bütün hiyerarşik hücreleri göz önünde teşekkül eden bir şeffaf seçim organizasyonu, bir siyasi dayanışma teşkilatı mevzubahis.

İçindeki sesi nasıl bastırsın sözcü Bekir Bey?

Bu kötü amaçlı, bozuk niyetli kişiler, sandıkta iktidar değişimi için alenen çalışarak halkın oyları ve tercihleriyle milli iradeye kumpas kurarken....’Koşun darbeci var, demokrasiye müdahale ediliyor, din-iman-vatan üçlüsü elden gidiyor’ ikazlarıyla cümle inzibatı ayağa kaldırmasın mı?

İNCE İLE KADRO TAMAMLANDI

CHP’nin de Muharrem İnce’de karar kılmasıyla kadro tamamlandı.

Karşı cepheyi böldüğü, ilk turda şanslarını sıfırlayarak cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan’a avantaj sağladığı ve ikinci tura CHP adayının kalma ihtimalini yükselttiği için AK Parti-MHP ittifakını rahatlatması gereken bir durum.

İdeolojik zıtlaşma ve kimlik çatışması kurgulamak istiyorlardı, ‘CeHaPe zihniyeti’yle kutuplaşmayı bir daha denemek için can atıyorlardı ve her seferinde kazandıran o fırsat yine kendilerinden esirgenmedi...

Ama nerede alttan alta bir memnuniyet, nerede saklanamayan bir moral üstünlük havası, nerede göstermelik ‘hoş geldin’ peşrevleri, nerede içe sığmayan bir tatlı telaş, bir gizli sevinç...

Dizginlenemeyen bir hayal kırıklığı, bir öfke ve hınç psikolojisi bütün sahiciliğiyle dışavuruyor sözcülerin söylemlerinden.

Akşener’e imzadan sonra, Karamollaoğlu ile İnce’ye oy vermenin de suça dönüştürülmesine ramak kaldı.

‘Vay bunlar iktidarı değiştirme hedefiyle seçime gidiyor, vay bunlar Erdoğan’ı sandıkta devirip yerine başkasını geçirmek istiyor, vay bunlar bizim iktidarımızı bitirmek peşinde’ anonsları, yeri göğü tutsun tamam da...

Muharrem İnce’yi mi büyütür bunlar, sizi mi Bekir Bey?”