İnce'den Erdoğan'a: Biz camiye fotoğraf çektirmeye gitmiyoruz!

İnce'den Erdoğan'a: Biz camiye fotoğraf çektirmeye gitmiyoruz!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kilis'te miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada, ''Erdoğan diyor ki namaza gidiyor fotoğraf çektiriyor. Hergün gidiyorum dersem yalan söylemiş olurum ama 15 yaşımdan beri her cumaya giderim. Seçim yaklaşınca namaza gidenlerden değilim. Erdoğan seçimden önce camide fotoğrafı var mı diyor İnce'nin? Camiye fotoğraf çektirmek için mi gidiyorsun Erdoğan?   Erdoğan biz camiye fotoğraf çektirmeye gitmiyoruz. İbadet yapmaya gidiyoruz'&#

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kahramanmaraş'ta ve Gaziantep'te yurttaşlara seslendi. Ardından Kilis'e geçen İnce Cumhuriyet Meydanı'nda yurttaşlara hitap ediyor. 

İşte İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Ne korkusu ya bitti artık o işler. Türkiye bir hukuk devleti olacak. Türkiye başı bir dik ülke olacak. Bu böyle gitmez. Böyle bir devlet olmaz. Kilis'te Kilisli mi çok Suriyeli mi çok? Ben cumhurbaşkanı seçildiğimde Şam'a büyükelçi atayacağım. Bülbülü altın kafese koymuşlar illa memleketim demiş. Suriyelileri davul zurnayla memleketlerine göndereceğiz. 

Türkiye'nin sorunlarını yorgun adam çözemez. Taze kan lazım. Sırf inat uğruna Suriye politikası bu noktaya geldi. 16 yıldır o mecliste milletekiliyim. Ben meydanlarda fabrika diyorum gelecek diyorum gençlere iş diyorum aş diyorum. Gelecek karanlık dolar Erdoğan tekrar seçilirse 8-10 lira olacak. 

Ben meydanlarda geleceği anlatıyorum. Kadınları çalışma ortamının içine katalım diyorum. Her mahalleye bir kreş açalım diyorum. Erdoğan diyor ki Menderes asılırken neredeydin diyor? Ben Menderes'in asılmasını doğru bulmuyorum ama ben dünyada yoktum ki. Tarih cahili. Tek parti döneminde 75 kişilik sınıfta okudum diyor. Yani doğmadan ilkokula gitmiş. Erdoğan ben senin kadar yetenekli değilim. Doğmadan önce Menderes'i hatırlamıyorum. 

Erdoğan diyor ki namaza gidiyor fotoğraf çektiriyor. Hergün gidiyorum dersem yalan söylemiş olurum ama 15 yaşımdan beri her cumaya giderim. Seçim yaklaşınca namaza gidenlerden değilim. Erdoğan seçimden önce camide fotoğrafı var mı diyor İnce'nin? Camiye fotoğraf çektirmek için mi gidiyorsun Erdoğan?   Erdoğan biz camiye fotoğraf çektirmeye gitmiyoruz. İbadet yapmaya gidiyoruz.  

Erdoğan bak Kilis'i ne hale getirdin? Gaziantep'i ne hale getirdin? Şanlıurfa'yı ne hale getirdin?  Devletin yaptığı yardımları siz mi veriyorsunuz? Benim dönemimde hırsızlık olmayacağı için fakir fukaraya daha çok yardım edeceğim.  

Erdoğan'ın keki de yenmez. Çünkü şeker fabrikalarını sattı. Şekersiz kek olacak. Erdoğan meydanda diyor ki bana bak Muharrem bende diyorum ki baktım sana Erdoğan söyle. Bir vatandaş bana kızdı ona bakma ona hazine bakıyor zaten sen bize bak dedi. 

Cumhurbaşkanı olduğumda bakanlar kurulunu sadece CHP'lilerden yapmayacağım. Toplumu kucaklayacağım. Sağcı solcu demeden, başörtülü başörtüsüz demeden, 81 milyonu bir araya getireceğim.

 1071 Malazgirt zaferinden itibaren Bu topraklar böyle yalancı görmedi. Bence doktora git Erdoğan. 

İftar düzenliyor Erdoğan, bir general gidiyor. General bir yerde alkış yapıyor. Alkış yaptığında Erdoğan diyor ki ben diyor orduyu silahlı kuvvetleri övüyordum general de o yüzen alkış yaptı ne var bunda kızacak diyor. Buna zaten kızmam Hiç bir sıkıntı yok. Ancak yine yalan söylüyor. Çünkü general alkış yaparken Erdoğan beni eleştiriyor orduyu övmüyor.  O general Erdoğan orduyu överken değil beni eleştirirken alkışlıyor. 

Sözümün arkasındayım. Türkiye'de devleti çökertti bunlar. At izi it izine karıştı. Hakim AKP'li vekil adayıyla seçim çalışmasına çıkıyor. Kaymakam vekil adayına mikrofon tutuyor. Diyanet İşleri Başkanı sen AKP İl Başkanı mısın? Diyanet İşleri Başkanı mısın? Dini alet etmeyin siyasete. Bu işler sana mı kaldı? Biz Müslümanlığı Erdoğan'dan mı öğrendik? Erdoğan kim oluyor?

Ya sen madem ustasın neden korkuyorsun? Cesaretin mi yok? Bilgin mi yok? Niye gelmiyorsun karşıma? Ben diyorum ki seçildikten 48 saat sonra OHAL'i kaldıracağım. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmayacağım. Yurtta barış dünyada barış diyeceğim.  

Devlet kinle yönetilmez, akılla yönetilir. Milet aç, millet sefil. 4 milyon Suriyeli'ye 40 milyon dolar para harcadın. Saray yaptırdın kendine, yetmedi 300 odalı Marmaris'te saray yaptırıyorsun kendine. Kilis'te de söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda o yazlık sarayı engellilere vereceğim. 

Putin Erdoğan'a demiş ki büyük devletlerin büyük sarayları olur. Sayın Erdoğan Putin seni kandırmış. Rusya Türkiye'nin etrafını sardı sen bunun farkında değilsin. Sen Türkiye'yi Moskova'dan Washington'dan Brüksel'den yönetiyorsun. Ben Ankara'dan yöneteceğim.   

Yoksulların garibanların ezilenlerin dostu benim.   Binali Yıldırım olmasa bu seçim kampanyası çekilmez. Son Başbakan, kendi kendini imha eden roketler gibi. Geçen gün AKP mitinginde Erdoğan'a bir yurttaş atanamıyorum öğretmenim diyor, Erdoğan dönüp diyor ki git seni Kılıçdaroğlu atasın. Merak etmeyin atanamayan öğretmen kalmayacak.

Kilis'te 16 senedir belediye AKP'de milletvekilleri AKP'de, Kilis'in halinden memnunsanız gidin yine onlara oy verin, ama halinizden memnun değilseniz bana oy verin. Bugüne kadar siyasiler hep vatandaşa kemer sık dedi benim cumhurbaşkanlığımda vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak.   Benim cumhurbaşkanlığımda savurganlık olmayacak. Saraylarda yaşamayacağım. Milletin derdiyle ilgileneceğim.