İrfan Gündüz: Erken seçim kararı bütün planları allak bullak etti

İrfan Gündüz: Erken seçim kararı bütün planları allak bullak etti

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın; tesbih, kılıç gibi eşyalardan oluşan kişisel koleksiyonunun da sergilendiği "Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler" sergisi, Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda açıldı. Törende konuşan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz "24 Haziran erken seçim kararı bütün planları allak bullak etti. En az 6 tane sayın bakanımız buraya teşrif edeceklerdi, gelemediler'' dedi

“Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler” sergisi açılışına İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hümeyra Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KİŞİSEL KOLEKSİYONUNDAN 40 ESER BAĞIŞLADI

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sergiye 40 adet kişisel eserini bağışladığını ifade ederek, “Kendisinin çok zengin tespih, hat, tarihi eserler koleksiyonu var. Burada 303 tane eser sergileniyor. Bunların 40 tanesi sayın Cumhurbaşkanı’mızın bağışlamış olduğu eserler. Diğerleri de hayırserver, isminin bahsedilmesini istemeyen koleksiyonerlerin ve sanatçıların yapmış olduğu bağışlardan oluşuyor” dedi.

“ERKEN SEÇİM KARARI BÜTÜN PLANLARI ALLAK BULLAK ETTİ”

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise yaptığı konuşmada, “Burada Cumhurbaşkanı’mızın şahsi koleksiyonundan çok güzel tespihler, levhalar, kılıçlar var. Bunları İbn Haldun Üniversitesi yararına lütfettiler. Burada sergileyeceğiz” diye konuştu. Gündüz “24 Haziran erken seçim kararı bütün planları allak bullak etti. En az 6 tane sayın bakanımız buraya teşrif edeceklerdi, gelemediler. Başbakan yardımcılarımız gelecekti, gelemediler. Herkes Ankara’da, partinin verdiği görevlerde bir de ‘meydanlara çıkacağız, ineceğiz’ diye gelemediler” ifadelerini kullandı

SERGİ 4 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK

Osmanlı´dan başlayıp yakın tarihe kadar gündelik hayatta kullanılan kilim, tespih, seccade, sürahi gibi malzemelerden, kılıçlara ve sanatsal ürünlerine kadar 303 eserin yer aldığı sergi, 4 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Sergi açık kaldığı süre boyunca, ürünlerin satışı da gerçekleşecek. Elde edilen gelir, öğrencilere burs olarak kullanılacak.