Iron man'e özenmişti... Mars'ta madencilik yapılabilir açıklaması gündeme geldi

Iron man'e özenmişti... Mars'ta madencilik yapılabilir açıklaması gündeme geldi

Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy Tesla Roadster'la birlikte Mars'a fırlatıldı. Bu olay insanoğlunun uzay serüveninde yeni bir çağ açtı. ABD'de Mars'a insan yerleşiminin nasıl gerçekleşebileceği tekrar gündeme geldi

Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy Tesla Roadster'la birlikte Mars'a fırlatıldı. Bu olay insanoğlunun uzay serüveninde yeni bir çağ açtı. ABD'de Mars'a insan yerleşiminin nasıl gerçekleşebileceği tekrar gündeme geldi. Uzmanlara göre Mars'ta yapılabilecek ilk iş madencilik. Dünyalıları bu gezegene götürmek için ise en büyük teşviğin maddi olması bekleniyor.
ABD kamuoyunun şu sıralar tartıştığı konulardan biri Mars’a seyahatin mümkün olup olmadığı. SpaceX şirketinin kurucusu ve uzaya ilk otomobili gönderen insan olarak tarihe geçen dahi lakaplı yatırımcı Elon Musk 2020 yılında Mars’a roketlerle seyahatlerin başlayacağını ilerleyen dönemde de Mars’ta yerleşim için koloniler kurulacağını savunuyor.

Musk insanların Mars’a gitmek için sanılandan daha istekli olacaklarını çünkü Mars’ta büyük iş gücüne ihtiyaç duyulacağını belirtti. Yatırımcı, “Mars’ta çok uzun bir süre iş çok olacak ama işçi olmayacak” dedi. Peki ya uzmanlar Mars’taki ekonomik aktivitelerin nasıl olacağını tahmin ediyor.Forbes’un haberine göre; Mars Topluluğu derneğinin başkanı Robert Zubrin Mars’a yerleşmede ABD’de izlenen 17. ve 18. yüzyıldaki göç politikalarının etkili olabileceğini vurguluyor.


KOLONİLEŞME ÖRNEĞİ 
ABD’ye ilk yerleşen kolonicilerin Virginia bölgesine geldiklerini ve burada tütün üretimi gerçekleştirerek tutunduklarını belirten Zubrin Mars’ta da benzer bir süreç olabileceği görüşünde.
Bilim adamları şu an için Mars’ta yapılabilecek en önemli ekonomik aktivitenin platinyum madenleri işletmek olduğunu belirtiyor. NASA hali hazırda küçük gezegenler olarak bilinen astreoidler üzerinde maden arama çalışmaları yapıyor. Bir astreoid’de 50 milyar dolar değerinde platinyum olduğu ifade ediliyor. Böylece Mars’ın madencilik açısından çok zengin bir coğrafyaya sahip olduğu vurgulanmakta.
Robert Zubrin işçileri Mars’a götürmekle ilgili şu açıklamayı yapıyor, ” Bu insanları teşvik etmek gerekiyor. 17. yüzyılda Amerikan şirketleri kıtaya çalışmaya gelen göçmenlere şirketleri üzerinden hisse veriyorlardı. Belki böyle bir yöntem izlenebilir” dedi.