Beylikdüzü'nde caz yağmuru başladı!

Beylikdüzü'nde caz yağmuru başladı!

Caz yağmuru Beylikdüzü’nde başladı. Yağan yağmura aldırmadan Yaşam Vadisi Sahne alanını dolduran müzikseverler, 2. Beylikdüzü Caz Günleri’nin ilk gününde Alçak İrtifa Feat. Tobias Hug & Kekeça Grubu’nu izledi. Grubun sahneye koyduğu, ellerin ve ayakların bedenle birlikte vurmalı bir enstrüman olarak kullanıldığı Beden Perküsyonu’na eşlik eden seyirciler; hem eğlendi hem de konser boyunca icra edilen eserler ile caza doydu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Beylikdüzü Caz Günleri, açılış konseri, yağmurlu havaya rağmen yoğun bir ilgi ile gerçekleşti. 5 Ekim’e kadar Yaşam Vadisi’nde devam edecek konserlerin ilk günüde gününde Alçak İrtifa Feat. Tobias Hug & Kekeça Grubu sahne aldı. Alışılagelmişin dışında bir sahne ortaya koyan sanatçılar, soğuk akşamı müzikleri ile ısıttı. Özellikle Kekeça topluluğu, Beden Perküsyonu dedikleri çalışmaya seyirciyi de dahil etti. Eller ve ayaklar eşliğinde yaratıcı ritimler ortaya çıkaran sanatçılar ve müzikseverler, konser boyunca eğlenceli anlar yaşadı. Sanatçı Tobias Hug ise caza farklı bir yorum kattı.

Beylikdüzü’nde Sanata değer veren bir kitle olduğunu ifade eden ve seyirciye teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü Klasik ve Caz Günleri’ni İstanbul’a örnek olsun diye özelikle Beylikdüzü’nde yapıyoruz. Sanatta tüm İstanbul’un merkezi olmaya doğru ilerliyoruz. Yarın sabah inanılmaz keyifli, enerjik ve mutlu başlayacağım. Çünkü harika bir akşam yaşadık. Ben inanıyorum ki Beylikdüzü’nden her alanda çok yaratıcı insanlar çıkacak. O yüzden sanata büyük değer veriyoruz. Caz yağmuruna katılmak isteyen herkesi İstanbul’un her noktasından Beylikdüzü’ne caz dinlemeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

1-5 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan Caz Festivalinde Önder Focan, Ayşe Tütüncü, Serhan Erkol, Ekin Bilgin, Sibel Köse, Sanem Kalfa, George Dumitriu, Kağan Yıldız ve Şenay Lambaoğlu sahne alarak Beylikdüzü halkına müzik ziyafeti sunacak.