Karslılar, 'hadsiz vali'yi protesto etti

Karslılar, 'hadsiz vali'yi protesto etti

Kars, Ardahan, Iğdır Platformu, Karslılar için sarf ettiği 'hadsiz' sözlerden dolayı, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklamasıyla Edirne Valisi Günay Özdemir'e istifa çağrısında bulundu.

Cihan GÜNER / YURT

Kars - Ardahan - Iğdır Dernekler Platformu tarafından, Edirne Valisi Günay Özdemir’in, “Sarıkamış’ta Solo Türk ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum” sözlerinden dolayı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı.

VALİYİ İSTİFAYA DAVET ETTİLER

Kars Derneği Genel Sekreteri Avukat Ender Arslan grup adına bir açıklama gerçekleştirdi. Arslan açıklamasında Kars’ın ve Karslıların Türkiye ve Cumhuriyet için önemine atıfta bulunarak, “Ne yazık ki eski Kars Valimiz şimdiki Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’nin kurtuluşu için verilen resepsiyonda sarf ettiği sözlerle tüm Karslıları üzdüğü gibi, Sarıkamış’taki şehitlerin maneviyatına da büyük zararlar vermiştir. Özdemir, misafirperverliği ile ve tarihi zaferlerle anılan serhat şehrimize, Cumhuriyeti kuran gazi şehrimize kelimenin tam anlamı ile saygısızlık etmiştir. Sizlerin huzurunda kendisinden özür dilemesi gerektiğiniz beklediğimizi iletiyor, sarf ettiği sözlerden dolayı kendisini derhal istifaya davet ediyoruz” dedi.