IŞİD sanığından bomba iddia: AKP'li belediye başkanı ile toplantı yaptık

IŞİD sanığından bomba iddia: AKP'li belediye başkanı ile toplantı yaptık

IŞİD üyeliğinden hakkında dava açılan Bahaa Alden Najeep, AKP’li Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüştüğünü öne sürdü.

Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in haberine göre, 10 Ekim Ankara Katliamı ve Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde skandal bir iddia ortaya çıktı.

‘HER İKİ AYDA BİR BENİ ÇAĞIRIRLAR’

İddianameye göre, 10 Ekim Katliamı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen polis fezlekesinde ifadesi bulunan Najeep, Fatma Şahin’le Kobani eylemleri sonrasında görüştüklerini söyleyerek, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobani eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” dedi.

SURİYE’YE GÖNDERDİĞİ TELSİZLERİ ANLATTI

Najeep ifadesinde, derneği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurduğunu, derneğin amacının ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduğunu söyledi. Najeep ifadesinde gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiğini de anlattı.

Kendisinin IŞİD üyesi olmadığını ve bombalı saldırıyla ilişkisi bulunmadığını ileri süren Najeep, suçsuz olduğunu kanıtlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 2014 yılında yaptığı görüşmeyi anlattı.