KYK'dan 'ölüm tehdidi' açıklaması: Öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi...

KYK'dan 'ölüm tehdidi' açıklaması: Öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından, Karaman'da bir kız yurdunda yaşanan olayla ilgili yapılan ön incelemede, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığının belirlendiği, yaşananların, 'öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi'nden kaynaklandığı bildirildi.

KYK'dan, Karaman İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan olaya ilişkin, bazı basın yayın organlarında 'Karaman'daki yurtta, kız öğrencileri korkutan iddia' başlığıyla yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı.
Söz konusu olayla ilgili ön inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, "Yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığı belirlenmiştir. İddialara konu olan eylemin yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği kaydedildi.

'ÖLECEKSİNİZ' NOTLARI

Karaman'daki bir kız yurdunda kalan öğrencilerin sabaha karşı fenalaştığı bildirilmişti.

2 haftadır geceleri yüzü kapalı bir kişinin yurda girdiğini ve kendilerini uyandırıp, 'Sıra sizde', ‘Öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını öne süren öğrencilerin 8'i hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edilmişti.