İzmir'i kongre heyecanı sardı

İzmir'i kongre heyecanı sardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nü 7 Ocak’ta gerçekleşecek kongrenin heyecanı sardı.

Özgür Tuğrul-İzmir CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, ‘Aday olmayı düşünüyorum. Önümüzdeki hafta son kararımı açıklayacağım’ çıkışı örgütte hareketliliğe neden oldu. Süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır en önemli denge unsurları arasında gösteriliyor.  Başkan Kocaoğlu, ‘birleştirici tek aday’ noktasında uzlaşı vurgusu yaparken, Genel Sekreter Sındır, ‘Zaten aynı partide bulunmamız uzlaşıdır. İl kongresinde yüzde 10 imzayı bulan aday olur’ şeklinde mesaj veriyor.

YDK Üyesi Mahir Polat, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İl eski Başkanları Kemal Karataş, Rıfat Nalbantoğlu, İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in ismi il başkanlığı noktasında kulislerde dilendiriliyor.

TELEFON MESAİSİ

Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun ilçe başkanları toplantısının ardından, milletvekilleri ve belediye başkanlarına davet göndermesi önemli bir detay olarak gösteriliyor.  Ayrıca milletvekillerine mektup gönderen Kocaoğlu’nun belediye başkanları kısmı için toplantıyı beklemeden harekete geçtiği öğrenildi. Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkanlarının bir kısmına telefonla ulaştığı ve fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi. Kocaoğlu’nun müsait olan başkanlarla bir araya da geldiği belirtildi. Kocaoğlu’nun 26 Aralık Salı Günü de İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetim kurulu ile bir araya da geleceği öğrenildi. Süreçte Kocaoğlu’nun tüm dinamiklerle temasa geçip İl Başkanı Güven’le diyalog kurmaması en eleştirilen noktaydı. Böylece Başkan Kocaoğlu tüm temaslarını bitirmiş olacak.

İl Başkanı Güven’in ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantı da gözden kaçmadı. Genel Sekreter Sındır’ın zirveden bir gün önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan örgüt toplantısı için onay alarak İzmir’ e gelmesi ve il binasındaki buluşmaya tesadüfen katılması dikkat çekti. İlçe başkanlarının talep, öneri ve endişelerini dinleyen Sındır sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Adayların bir an önce ortaya çıkması lazım’ şeklinde net bir ifade kullandı.  İzmir il binasında bu toplantı gerçekleştiği saatlerde Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Zeynep Altıok ve Özcan Purçu Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.