IŞİD’ten Papa’ya ölüm tehdidi!

IŞİD’ten Papa’ya ölüm tehdidi!

Terör örgütü IŞİD, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa'yı Noel ve Yılbaşı bayramları sırasında Vatikan’da öldürüleceğini ileri sürdü.

Papa’ya tehdit mesajı Cihad yanlılarının resmi sitesi olarak bilinen Site’de yer aldı. Fotomontaj yapan IŞİD’li teröristler, Papa’ya turuncu tulum giydirerek yere yatırıp başı kesilirken resmetti. Teröristler Papa Francesko'nun Noel ve Yılbaşı bayramları sırasında Vatikan'da öldürüleceğini iddia etti.

TEDBİRLER ARTTIRILDI

Tehdit mesajının yayınlanmasının ardından “Telegram” haberi “Site” sitesinden alıntı yaparak haberleştirdi. Haberde ölüm tehditleri üzerine Vatikan'da yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtildi. İtalyan gizli istihbarat birimlerinin de özellikle vaaz günleri Sen Piyer Meydanı’nda kuş uçurtmadığı ifade edildi.

IŞİD TÜRKİYE'DE KATLİAM YAPMIŞTI

İstanbul’un Ortaköy semtindeki ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen silahlı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

IŞİD yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanmıştı: “İslam Devleti’nin Hıristiyanların koruyucusu Türkiye’nin aleyhinde devam eden mübarek saldırılarında hilafet askerlerinden bir kahraman, Hıristiyanların şirk bayramlarını kutladığı en meşhur gece kulüplerinden birini yerle bir etti.”

Açıklamada Türkiye ‘haçlıların hizmetçisi,’ AKP hükümeti ise ‘mürted’ diye nitelemişti.

Yılbaşı gecesi saat 01.15’te bir saldırgan uzun namlulu bir silahla Reina’nın önüne gelmiş, kapıdaki polis memuru ve güvenlik görevlilerini vurduktan sonda içeri girip rastgele ateş açarak çoğu yabancı 39 kişiyi öldürmüştü. Saldırıda dördü ağır 65 kişi de yaralanmıştı.