İsmail Saymaz'dan Kıraç’a 'Orhan Pamuk’ tepkisi: Yaşayan en büyük romancı

İsmail Saymaz'dan Kıraç’a 'Orhan Pamuk’ tepkisi: Yaşayan en büyük romancı

İngilizce eğitime karşı çıkmasıyla gündeme gelen Kıraç, açıklamalarına devam ederek "Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar" dedi. Kıraç'ın bu sözlerine gazeteci İsmail Saymaz'dan tepki geldi.

Ünlü şarkıcı Kıraç, geçtiğimiz günlerde yandaş Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda kendisini vatansever olarak tanımlamış ve İngilizce eğitime karşı olduğunu söylemişti. 

İngilizce eğitime son verilmesi gerektiği yönündeki açıklamasıyla tartışma yaratan Kıraç açıklamalarına devam ederek, "Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar" dedi.

Aydınlık'tan Ersoy İrşi'ye konuşan Kıraç, "İngilizce dediğimiz dil Amerika, İngiltere gibi egemen ülkelerin dünyayı sömürme biçimidir" ifadesini kullanarak, "Yarın Amerika burayı işgal etse, yaşam şekli zaten onlarınki gibi olmuş. Yabancı dille eğitim olmaz" açıklamasında bulunmuştu. 

Söz konusu röportajda Orhan Pamuk’u da eleştiren Kıraç’a gazeteci İsmail Saymaz cevap verdi. ”Kıraç, Orhan Pamuk için “İngilizce yazıp Türkçeye çeviriyor” diye sallamış. Bu sözlerden, Kıraç’ın Pamuk’u hiç okumadığını anlıyoruz.” diyen Saymaz, ”Pamuk’a ideolojik olarak karşı çıkabilirsiniz. Fakat neden iftira atıyorsunuz? Pamuk, Türk edebiyatının yaşayan en büyük romancısıdır.” sözleriyle Orhan Pamuk’a sahip çıktı.