İsmail Yılmaz Çıldır Gölü'nü anlattı

İsmail Yılmaz Çıldır Gölü'nü anlattı

Şelale videosuyla sosyal medyada yeni bir furya başladı. Bu akıma katılan iş adamı İsmail Yılmaz Çıldır Gölü'nün videosunu çekerek 'görüyorsunuz mükemmel' dedi, görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

İsa Sezeroğlu'nun şelale videosunu yeğeninin paylaşmasıyla fenomen olduğu görüntünün ardından sosyal medyada yeni bir furya başladı. İş adamı İsmail Yılmaz Çıldır Gölü'nün videosunu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı ve Çıldır gölünün o muazam görüntüsünü anlatarak Twitter hesabından paylaştı. 

KIŞ TURİZMİNİN CENNETİ ÇILDIR

Çıldır gölü, Doğu Anadolu bölgesinin en büyük tatlı su gölü ve ikinci en büyük gölü olarak bilinmektedir. Göl, tektonik oluşumlu bir göldür ve en derin noktası 49 metredir. Göl, daha önce çeşitli balık avları ve muhteşem doğal görünümüyle de gündeme gelmiş ve medyada yer almıştır.

Burada yılın dört mevsimi balıkçılık yapılabilmektedir ve bölge halkı neredeyse tüm gelirini balıkçılıktan sağlamaktadır. Göl, zaman zaman çekilmekte ve sular oldukça alçalmaktadır. Bu gibi durumlarda balıkçılık gerilemekte ve balıkların üremesi için yeterli alan bulunmamaktadır. Turizm açısından da büyük bir gelir kaynağı olmakla birlikte bölgeyi ziyaret eden turistler genellik ile balık tutarak burada zaman geçirmektedirler.

 İşte o video: