'İsrail'le Oslo dahil tüm anlaşmaları reddederiz'

'İsrail'le Oslo dahil tüm anlaşmaları reddederiz'

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla başlayan kriz çözülmezse İsrail ile tüm anlaşmaları reddedeceklerini ve Oslo Barış Anlaşmaları'nın aleyhine döneceklerini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Trump'ın Kudüs kararıyla başlayan kriz çözülmezse İsrail ile tüm anlaşmaları reddedeceklerini ve Oslo Barış Anlaşmaları'nın aleyhine döneceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması üzerine İstanbul'da toplanan İİT zirvesinde konuşan Abbas, şunları söyledi: ''Artık Oslo anlaşmasını ve o tarihten günümüze kadar imzalanan hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz. İsrail’le de hiçbir konuda işbirliği yapmayıp ‘biz devlet değiliz, işgal altındaki toprağız, hizmetleri sizin sağlamanız gerek’ diyeceğiz.''

BMGK'YE GİDECEK

'Uluslararası hukukun en vahim ihlali' diye nitelediği Trump'ın Kudüs kararını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) götüreceğini söyleyen Abbas, BMGK'den ABD'nin kararını geçersiz kılmasını isteyeceğini belirtti. Filistin lideri ''Birleşmiş Milletler’de şikayete konu ülkenin şikayet konusu üzerinde oy kullanılmasına izin verilmiyor. ABD de bundan sonra Kudüs konusunda oy veremeyecek'' görüşünü savundu.