İsrail polisi 4 Türk vatandaşını gözaltına aldı!

İsrail polisi 4 Türk vatandaşını gözaltına aldı!

Mescid-i Aksa'ya giden MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve işadamı Şaban Andaç gözaltına alındı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre İsrail güvenlik güçleri, geçen ay ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasından sonra, Mescid-i Aksa’ya ibadet etmeye giden müslümanları gözaltına alıyor.

Bu kapsamda Kudüs’e giden MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgun Harputlu, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ahmet Yurtlu ile İşadamı Şaban Andaç gözaltına alındı.

Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası Kayseri heyetinin Türk bayrağı açması, İsrail güvenlik görevlilerini kızdırdı ve grubun etrafını hemen çevirip gözaltı işlemi başlatıldı.

AKP YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA YOK

Türkiye’ye ulaşan ilk bilgilerde, heyet içerisinde AKP Kayseri İl örgütünün bazı yöneticilerinin de gözaltına alındığı öne sürüldü. Ancak yapılan araştırmada Kayseri AKP yöneticilerinin, gözaltına alınanlar arasında bulunmadığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan Türk vatandaşların yanı sıra diğer ülke vatandaşları için de gözaltı işlemi gerçekleştirildiği bildirildi.