Öğrenci affı bekleyenlerin kulağı Meclis'te

Öğrenci affı bekleyenlerin kulağı Meclis'te

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, 24 Ekim Salı günü TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı 17. Birleşiminde binlerce öğrencinin umutla öğrenci affı düzenlemesi beklediğini dile getirerek, "geleceğimiz dediğimiz ama okuyamayan öğrenciler af istiyor" dedi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ Meclis Genel Kurulundaki konuşmasında şunları ifade etti:

EKONOMİK, SAĞLIK VE DİĞER SEBEPLERLE OKULUNA DEVAM EDEMEYEN BİNLERCE ÖĞRENCİMİZ VAR

Üniversite yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası eğitimini ekonomik ya da özel nedenlerle yarıda bırakmış ya da bırakmak zorunda kalmış ve çıkarılacak bir afla geri dönme umuduyla bekleyen öğrencilerimiz sesini duyurarak Hükûmetten bir af düzenlemesi beklemektedir. 
Tıpta uzmanlık eğitimi alırken benzer sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakmak durumunda kalmış asistanlar var. Yine ekonomik, sağlık koşulları ve diğer sebeplerle başvuru tarihini kaçıran öğrenciler bulunuyor. 

TEKRAR OKULUNA DÖNMEK İSTEYEN GENÇLERİMİZ, ÖĞRENCİ AFFI BEKLİYOR

Birçok kez imza kampanyaları düzenleyen, sosyal medyada bizlere mesaj atan ve taleplerinin çözüme yönelik gündeme gelmesini isteyen "geleceğimiz" dediğimiz ama okuyamayan öğrencilerimiz af istiyor. 
Mutlak ki disiplin suçları araştırılıp af kapsamı bu ölçüde değerlendirilebilir ama imkânsızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakan gençler görmezden gelinmemelidir. 

TBMM Genel Kurulundaki açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı’na “Eğitimlerine geri kavuşmayı uzun zamandır bekleyen öğrenciler için af düzenlemesi yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelten Bülent ÖZ, tekrar eğitimine geri dönmek isteyen binlerce gencimizin umutla beklediği, öğrenci affı düzenlemesinin bakanlık tarafından yapılmasını istedi.