Abdullah Gül yüzde 49 istiyor

Abdullah Gül yüzde 49 istiyor

Kulis bilgilerine göre, Abdullah Gül aday olma niyetiyle el altından bazı partilerle temas halinde. ‘Yüzde 49’un tek adayı olmayı isteyen Gül, garanti arayışında. Saray da Gül’ü yakından takip ediyor.

İktidarda metal yorgunluğu fırtınası sürerken, hakkında ‘hareketlenecek mi’ diye fal açılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tüm temaslarının Saray’ın yakın takibinde olduğu belirtildi.

Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan, konuyu gündemine aldı. İstifası alınan il ve belediye başkanları konusunda Gül'ün ne düşündüğünü yakın çevresinden araştırdığını belirten Takan, şunları yazdı:

“Şöyle dediler; "Abdullah Bey, istifaları FETÖ veya yolsuzluk operasyonu olarak düşünmüyor. 'Bizle görüşen bize yakın olabileceklerini hissettikleri, bildikleri insanları tasfiye ediyorlar' diye yorumluyor."

Saray kaynakları ise Abdullah Gül'ün durumu hakkında daha iddialı bilgi veriyor. O da şöyle; "Abdullah Gül'ün aday olma niyetini biliyoruz. Bazı partilerle el altından kurduğu temasların da farkındayız. 'Yüzde 49'un ortak tek adayı olayım' diyor. Bunun garantisini istiyor. Garanti bekliyor."Şimdi bulmacanın iki parçasını birleştirme işi de size düşüyor.”