İstanbul'a dönüş trafiği başladı

İstanbul'a dönüş trafiği başladı

9 günlük bayram tatilini Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi Muğla’nın önemli turizm merkezlerinde geçiren tatilciler geri dönmeye başladı. Evlerine dönmek için bugünden itibaren yola çıkan vatandaşlar, dönüş yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Tatil boyunca adım atacak yer kalmayan Muğla sahillerinde tatil dönüşü başladı.

Plajlar tamamen boşalırken, şezlonglar tamamen yabancı turistlere kaldı.

Bayram boyunca gece ve gündüz insan seli görüntülere alışan ve neredeyse durma noktasına gelen turizm merkezlerinde tatilcilerin dönüşe geçmesiyle birlikte nefes alınmaya başladı.

Erken saatlerde başlayan trafik öğleden sonra kilometrelerce kuyruğa neden olmaya başladı.

Fethiye, Bodrum, Marmaris ve çevredeki ilçelerden yola çıkan tatilciler Aydın-Denizli yolu akıllı kavşağına giden Menteşe girişinden başlayarak 10 kilometreye yakın kuyruğa neden oldu.

Adım Adım ilerleyen trafik ortaya ilginç görüntüler çıkmasına neden oldu.

Atatürk Havalimanı’nda bayram dönüşü yoğunluğu 

Kurban Bayramı’nın sonrası tatilcilerin İstanbul’a dönüşü devam ederken, başta tatil beldeleri olmak üzere ülkenin dört bir yanından mega kente gelmek için hava ulaşımını tercin eden yolcular, Atatürk Havalimanı’nda yoğunluğa neden oluyor. 

Pazartesi günü başlayacak mesai öncesi İstanbul’a gelmek isteyen vatandaşlar Atatürk Havalimanı’nda yoğunluğa neden oldu. Kurban Bayramı’nı İstanbul dışında geçirdikten sonra dönüş yapan on binlerce tatilci, havalimanının İç ve Dış Hatlar terminallerinin geliş katlarında zaman zaman yoğunluk oluşturdu. Öte yandan, havalimanından çıkış yapan vatandaşlar taksi sırasında da kuyruk oluşturdu.

Ailesiyle birlikte bayram tatilini geçirmek üzere Almanya’dan geldiğini belirten Orhan Şen, “Almanya’dan geldik İstanbul’da akrabalarımız vardı. Bayram nedeniyle onları ziyaret ettik. Buradan Trabzon’a gidip ailemizi ziyaret ettik. İstanbul’a geldik. Tekrar Almanya’ya gideceğiz. Yoğunluk vardı ama havalimanları çok güzel organize edilmiş çok iyi çalıştılar. Çok kalabalık ama kimse beklemedi” şeklinde konuştu.

 “Kalabalığı görünce kabus geri döndü dedik” 

İzmir’den gelen bir başka yolcu ise “İzmir’e tatil için gitmiştik eşimizle birlikte. Hem aile ziyareti hem de 9 günlük bayram tatilini değerlendirdik. Burada ki kalabalığı görünce kabus geri döndü dedik. Az önce trafik durumuna bakarken her yer yeşildi. Pazartesinden itibaren her yer kırmızı olacak” dedi.

“Yoğunluk var o yüzden bir gün önce dönmeyi planladık” 
Bayram tatilinden dönen diğer bir yolcu da “Eşimle birlikte İzmir’e gittik tatile. Döndüğümüz için hiç mutlu değiliz. İzmir çok güzeldi ama mecburuz. İzmir Havalimanı’nda da yoğunluk vardı. Burada da yoğunluk var. Muhtemelen yarın daha yoğun olacak. Biz o yüzden bir gün önce dönmeyi planladık” dedi. 

27 Ağustos Pazartesi günü başlayacak mesai öncesi bayram yoğunluğunun yarın da devam etmesi bekleniyor.

Çanakkale’de dönüş yoğunluğu sürüyor 

Çanakkale’de 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek yola çıkan tatilcilerin dönüşü devam ediyor. Yola koyulan tatilciler, feribot iskelesinde yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

9 günlük Kurban Bayramı izninde Ege sahilleri ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar, dönüşe geçti.

Çanakkale’de, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendiren vatandaşların oluşturduğu araç kuyrukları devam ediyor. Tatilciler, feribot iskelesinde 2 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.
Öte yandan, Kurban Bayramı tatili boyunca, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. tarafından Çanakkale Boğazında 16 feribot ile hizmet vermeye devam ediliyor.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Çanakkale’deki feribot iskelelerinden 18 Ağustos Cumartesi gününden bugüne kadar bir hafta içinde 122 bin aracın geçiş yaptığı belirtildi.