İstanbul'a girmesi engellenirse, Kılıçdaroğlu ne yapacak?

İstanbul'a girmesi engellenirse, Kılıçdaroğlu ne yapacak?

Adalet Yürüyüşü'ne devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a girişinin engellenmesi durumunda ne yapacağı belli oldu. CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj yazdı. Çelebi, "Kılıçdaroğlu, İstanbul'a almazlarsa oturma eylemi başlatacak" diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrasında başlattığı “Adalet Yürüyüşü” 21. gününe girdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de parti MYK'sını topladı. CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj yazdı. Çelebi, "Kılıçdaroğlu, İstanbul'a almazlarsa oturma eylemi başlatacak" diye yazdı.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej dün geceyi Körfez ilçesi yakınlarında kurulan kamp alanında geçirdi. Adalet yolcuları İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti.

Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak isteriz. HSK seçildi, yeni göreve başladılar. 5-6 günlük çalışma içinde 786 hakim-savcının yerini değiştirdiler. Ne için?Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz, insan hakları ihlalleri olur. 

BALAMİR AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Hakan Balamir sinema dünyamınızın en önemli sanatçalarından biriydi. Yakınlarına başsağılı diliyorum.

KİLO VERDİ Mİ?

Kilo verdin mi diye soruyorlar? Kemerde bir delik kazandık. Öyle 5 kilo vermek söz konusu değil. 

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

15:00 Kortej yeniden yürüyüşe geçti.

14:00 MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, korteje saldırı yapacağı iddiasıyla gözaltına alınan şahısla ilgili konuştu. Tezcan “Bir şeye dikkat çekme ihtiyacı duyuyorum. Devleti yönetenler sözlerine dikkat etmek zorundalar. Başbakan, başbakan yardımcısı gibi kişilerin bu yürüyüşü terörle ilişkilendirmeye çalışmaları, tamamen masum bir eylemi terör eylemi ile irtibatlandırmaya çalışılan sözleri provokasyon yapmak isteyenleri cesaretlendiren sözlerdir. Bildiğim şu buraya özle bir operasyon değil. Rutin terör operasyonları çerçevesinde bir çalışma. Rutin operasyonların bir parçası olarak açıklama yapıldı.” dedi.

12:00 CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapılıyor.

11:00 Bugünkü etapta ilk mola verildi.

10:00 Yürüyüş devam ediyor.

KORTEJ İSTEMEDEN YOL KAPANDI

Kocaeli Emniyet'i yürüyüş nedeniyle alarma geçti. Dilovası'na kadar D-100 kapatıldı. Trafik yan yollardan veriliyor. Bu duruma ilişkin yürüyüşü takip eden Sözcü muhabiri Bora Erdin ise ilginç bir detaya dikkat çekti. İşte Bora Erdin'in o izlenimi; Kocaeli'ye kadar D-100'den 300 kilometrenin üzerinde yol yürüyen Adalet korteji için ilk defa yol tamamen trafiğe kapatıldı. Bolu Dağı ve Hendek arasında şeritlerin dar olduğu yerlerde bile trafik kapatılmazken oldukça geniş bir noktada trafiğin engellenmesi yürüyüş ekibini ve bizi şaşırttı. Dilovası-Gebze arasında sanayi tesisleri çok yoğun. Bölge yolu ülke ticaretinin kalbi olan Tüpraş gibi dev tesislerle dolu. Ayrıca emniyetin trafiğe kapattığı D-100 ticaret limanlarına bağlanıyor.

09:00 Kortej Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, D-100 Karayolu girişinde arama noktası oluşturulması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.Yürüyüşe katılanlar tek tek aranarak yürüyüşe katıldı. Özel Harekat polisleri de yürüyüş sırasında önlem olarak bulunurken, polis helikopter güzergah boyunca uçtu. Yürüyüşe eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve gaziler de katıldı.

Yurt editörlerinden Ayşegül Başar, tarihi yürüyüşü adım adım izliyor. Provokasyon uyarısının sıkça tekrarlandığı yürüyüşü, yol kenarında toplanan yurttaşlar selamlıyor ve alkışlıyorlar.