İstanbul, Ankara, Antalya, Ordu ve Adana kaybedilirse seçim olur mu?

İstanbul, Ankara, Antalya, Ordu ve Adana kaybedilirse seçim olur mu?

‘Bu durumu bilen ve gözlemleyen iktidarın, mart ayında yapılacak yerel seçimde beş ilin belediye başkanlığını kaybederse genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizce ne yapar?’ sorusu gündeme getirildi ve “Erken ya da ertelenmiş birleşmiş seçime hazır olun” ifadesine yer verildi. Anketler,  İstanbul ve Ankara’nın el değiştireceğini söylüyor. Adana ise an meselesi. İşte ayrıntılar…

YURT Gazetesi yazanı Mustafa Dolu, İstanbul, Ankara, Antalya, Ordu ve Adana’nın kaybedilebileceğini anlayan iktidarın, yasa değişikliği ya da yeni bir yasa ile seçimleri öne veya arkaya alarak birleştirme ihtimali olabileceğini belirterek, böylece yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir arada yapıp, kargaşadan yararlanma önlemi alabileceğini öne sürdü.

Mustafa Dolu, bugünkü köşe yazısında, son günlerin bitmeyen tartışmasının ittifak yasası ve seçim güvenliği olduğunu ifade ederek, “İttifak yapan partilerin durumu ortada. Birisi yüzde 50’yi geçemeyeceğini biliyor. Diğeri yüzde 10’u. O zaman aklın yolu bir olup bu sıkıntıları gidermek değil midir? Yapılan bu” dedi.

‘ANKETLERE GÖRE RAHAT DEĞİLLER’

‘Erken ya da ertelenmiş birleşmiş seçime hazır olun’ diyen Dolu, anketlere göre, hükümetin rahat olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“AKP Genel Başkanının hemen hemen her ilçe ve İl kongrelerine katılması bile bunun bir göstergesi değil mi?

Partisinin kendisinden başka toparlayacak birilerinin olmadığını net bir şekilde bilen ve gören Erdoğan onca yorgunluğa dayanıp il il, ilçe ilçe geziyor.

‘İSTANBUL VE ANKARA KESİN EL DEĞİŞİRİR’

Öte yandan referandum sonuçlarına ve son zamanlarda yapılan anket ve diğer hususlara bakıldığında, İktidarın elinde olan İstanbul ve Ankara ya kesin el değiştireceği gözüyle bakılıyor.

CHP’den AKP’ye geçen Antalya ve Ordu’nun geri alınacağına kesin gözüyle bakılırken, Adana’nın da alınmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.

Şimdi bu durumu bilen ve gözlemleyen bir iktidar Mart ayında yapılacak yerel seçimde beş ilin belediye başkanlığını kaybederse genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizce ne yapar?

Elbette o moral çöküntüsüyle kaybedeceğini bilir ve önlemini de alır.

Nedir bu önlem?

Hile ve hurdaya dönük olduğu ileri sürülen ittifak ve seçim yasası zaten yürürlükte.

Öte yandan yapılacak yasa değişikliği ya da yeni bir yasa ile seçimleri öne çekerek ya da arkaya bırakarak birleştirmektir.

Böylece yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir arada yapıp o kargaşadan yararlanmaktır.

Herkes bunu böyle bilsin ve hazırlıklı olsun.

Hadi bakalım kolay gelsin.”