İstanbul Baro Seçimleri'nde 'logo şaibesi' iddiaları

İstanbul Baro Seçimleri'nde 'logo şaibesi' iddiaları

İstanbul Barosu seçimleri 13-14 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nda logo krizi yaşanıyor. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan ayrılarak İstanbul Baro Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Av. Hasan Kılıç'ın grubun logosunu kullanarak oy istediği öne sürüldü.

YURT / WEB

İstanbul Barosu'nun 13-14 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı mevcut Başkan Av. Mehmet Durakoğlu olarak belirlendi. Durakoğlu'nun, mevcut yönetiminde yer alan Av. Hasan Kılıç da Baro Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Kılıç'ın, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan ayrılarak aday olmasına rağmen, seçimler için grubun logosunu kullanarak avukatlardan oy istediği iddia edildi. Kılıç'ın sosyal medyada Önce İlke Yükseliş Hareketi ismini ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun da logosunu kullandığı görüldü.

GRUPTAN AÇIKLAMA: ADAYIMIZ MEHMET DURAKOĞLU

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yürütme Kurulu konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Grup tarafından yapılan açıklamada adaylarının mevcut Baro Başkan Av. Mehmet Durakoğlu olduğunun altı çizilerek; "Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'  logomuzun izinsiz olarak, İstanbul Barosu Seçimleri'ne katılan başka bir grup tarafından da kullanıldığı tespit edilmiştir.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, resmi Baro Başkan Adayı Grup Genel Kurulumuz tarafından oy birliği ile A. Mehmet Durakoğlu olarak belirlenmiştir.

Yanlış anlaşılmaları önlemek amacıyla, meslektaşlarımıza saygı ile duyururuz" ifadeleri yer aldı.