İstanbul'da AKP'li yönetici dairesine 64 seçmen doldurdu!

İstanbul'da AKP'li yönetici dairesine 64 seçmen doldurdu!

Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından ‘hayali seçmen’ skandalları hızla artmaya devam ediyor.

İstanbul Adalar’da 500 hayali seçmenin ardından, Üsküdar’da da birçok adreste hayali seçmen ortaya çıktı. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Üsküdar Bulgurlu’da AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıkarken, aynı mahallede bir başka adreste ise tek bir dairede 64 kişinin olduğu tespit edildi. 

Ailesinin Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ‘Bebek Çeyizi’ ihalelesinin ortaya çıkması ve sonrasında da belediyenin denetim komisyonuna üye olarak seçilmesiyle gündeme gelen AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in Bulgurlu’da yaşadığı binada bir dairede 18 kişinin olduğu belirlendi. 

Yine aynı mahallede AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıkarken başka bir adreste tek bir dairede 64 seçmenin olduğu listelerde yer aldı. Siyasi partiler yaptıkları açıklama ile 4-17 Ocak tarihleri arasında askıda kalacak olan listelerde usulsüzlük olduğunun tespit edilmesi halinde kendilerine ya da seçim kurullarına itiraz edilmesi gerektiğini söylemişti. 

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da önceki gün yaptığı açıklamalarda Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa'da seçmen kadırması yapıldığı yönünde raporlar bulunduğunu belirterek, buralara HDP ile AKP seçmeni arasındaki fark kadar seçmen getirildiğini söylemişti.