'Bir sabah uyandım ve karımı tanıyamadım'

'Bir sabah uyandım ve karımı tanıyamadım'

Hafızasını kaybeden Adam Gonzales bir sabah uyandığında 5 yıldır beraber olduğu eşi Raquel'i tanıyamadı...

Adam Gonzales bir sabah uyandığında 5 yıldır beraber olduğu eşi Raquel'i tanıyamadı. Raquel ile evlendiğini hatırlayamıyordu. Ancak Raquel onu tekrar kazanmanın yollarını aramaya başladı.

2016'da bir Eylül sabahı, erken saatlerde Raquel pijamalarıyla oturma odasına gitti. Kocası ona şaşkınlıkla bakıyor, onunla bir yabancıymış gibi konuşuyordu. Kim olduğunu bilmiyor gibiydi.

"Ona sordum: Nerede olduğunu biliyor musun? Hangi yıldayız biliyor musun? Benim adım ne biliyor musun? Ve tüm sorulara hayır dedi" diyor Raquel. "Ona soru sordukça daha da kahroluyordu" diye ekliyor.

Raquel ona orasının evleri olduğunu, onun eşi olduğunu ve üç çocukları olduğunu anlatınca Adam ağlamaya başladı. "Bana kimliğimi getir. Telefonum ve kimliğim nerede?" diye sordu Adam. Raquel eşine giyinmesini onu hemen hastaneye götüreceğini söyledi. Beyninde bir şeylerin ters gittiğinden endişeleniyordu.

Adam gardırobun kapısını açınca "Takım elbiselerim nerede?" diye sordu. Raquel ona takım elbise giymediğini onun spor hocası olduğunu anlattı. Adam tereddüt içinde giyindi ve tanımadığı bir kadınla hastaneye gitti.

Eski kız arkadaşı kabloyla boğup ölüme terk etti

Raquel, Adam'a yumuşak davranması gerektiğini biliyordu. Adam'ın hafızası, daha önce de bir kadının onu öldürmeye çalışmasından sonra iflas etmişti.

Bundan 5 yıl önce Adam 35 yaşındayken telekom devi AT&T'nin şube müdürü olarak çalışıyordu ve Teksas Lubbock'ta sadık bir kilise lideriydi. İlk evliliği bittikten sonra yeni ilişkisi de bir felaketle sona erdi. Kız arkadaşı ona kötü muamele ediyordu ve sonunda onu bir elektrik kablosuyla nefessiz kalana kadar boğdu. Adam'ın öldüğünü sanarak garajda bırakıp gitti.

Hastane yolunda Adam'ın kalbi üç kez durdu. Her seferinde hayata döndürüldü. Adam 4 ay komada kaldı. "Uyandığımda kim olduğumu bilmiyordum. Evlendiğimi, boşandığımı ve iki çocuğum olduğunu bilmiyordum" diyor Adam.

Bir yıl hastanede kalarak yeniden konuşmayı ve yürümeyi öğrendi. Fakat geçmiş hayatının anıları hiç dönmedi. Aylar geçtikten sonra Adam yeniden oğlu ve kızıyla tanıştırıldı. Onları ilk defa gördüğünde hüzünlendi. "Bir baba biyolojik çocuklarını nasıl unutabilir?" diyor.