İstanbul'da, sokakta öpüşmek yasak!

İstanbul'da, sokakta öpüşmek yasak!

İstanbul'da Samatya sahilinde öpüşen iki gence "çevreyi rahatsız ettikleri" gerekçesiyle 109 lira para cezası kesildi. 

Gazeteci Kadri Gürsel de eşi Nazire Kalkan Gürseltahliyesinin ardından eşi ile öpüşmüş, sosyal medyada en çok konuşulan konu olmuştu. 

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da arasında bulunduğu 6’sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı üçüncü duruşma sonrası tahliye edilen Kadri Gürsel'in eşiyle verdiği fotoğraf çok konuşuldu. Kadri Gürsel fotoğrafa ilişkin olarak "Önüme gazeteci olarak gelseydi 'Masumiyet' başlığını atardım" dedi. Eşi Nazire Kalkan Gürsel ise, "Hayat Öpücüğü" ifadelerini kullanmıştı

Ali Neşet adlı vatandaş, sosyal medya hesabında "Arabaya bindirene kadar Google'a bak öpüşmenin cezası var diyen memur, kendi bakıp bulamayınca rahatsız etmek diye dayattı işlem yaptı" diye yazdı.

Neşet, Twitter'da şunları paylaştı:

"Arabaya bindirene kadar Google'a bak öpüşmenin cezası var diyen memur, kendi bakıp bulamayınca rahatsız etmek diye dayattı işlem yaptı.

Çevreye rahatsızlıkmış, "tutanağa rahatsızlık değil öpüşmek diye yaz" dedim, nasıl yazayım dedi, kucağına kızı oturtmuş öpüyorsun diye delirdi.

​Soruları ben sorarım ben polisim diyor, Amerikan suç filmi sanki. Soru soramaz, ukalalık yapamaz, öpüşemez, polise cevap veremezsiniz."

Ali Neşet, ayrıca kendisine kesilen cezanın tutanağını da paylaştı:

Ercan Ateş adlı kullanıcı da, Neşet'in paylaşımlarını alıntılayarak şunları yazdı:

"Sulh Ceza Hakimliğine itiraz et. Cezanın kaldırılması lazım. Çünkü 37.madde mal ve hizmet satmak için rahatsız etmeyi düzenler. 15 gün süren var. Olay yerinin bağlı olduğu adliyenin Sulh ceza hakimliği bakar."

Kadri Gürsel'e de ceza kestiler mi sorusu akıllara geldi.