İstanbul Üniversitesi'nin tavuk fiyatlarına ilişkin açtığı ihalede yeni gelişme

İstanbul Üniversitesi'nin tavuk fiyatlarına ilişkin açtığı ihalede yeni gelişme

İstanbul Üniversitesi’nin sosyal tesislerine tavuk eti almak amacıyla açtığı ihalenin döviz kurundaki artışa bağlı olarak beyaz et fiyatlarının aşırı artması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

3 aylık tavuk eti almak üzere açılan ihalenin yüksek teklifler nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Halk Ekmek de benzer bir gerekçe ile yemek ihalesini iptal etmişti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne beyaz eti alımı yapmak için 8 Mart 2019 tarihinde ihale düzenlendi. Avcılar Göl Lokantası, Baltalimanı Restoranı, Beyazıt Profesörler Evi, Cerrahpaşa Teras Restoran ve Çapa Ocak Restoran'da kullanılmak üzere 3 bin 500 kilogram bütün tavuk, 800 kilogram tavuk baget, 2 bin kilogram tavuk göğüs fleto, 2 bin kilogram tavuk but fleto alımı yapılacaktı.

TEKLİFLER YAKLAŞIK MALİYETİN ÇOK ÜZERİNDE

Alınan beyaz etler 25 Mart 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında günlük veya haftalık ihtiyaçlara göre İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne bağlı kantin ve restoranlara teslim edilecekti. Ancak ihale 15 Mart 2019 tarihinde bütün tekliflerin, alım için ayrılan ödeneğin ve yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.

HALK EKMEK DE İPTAL ETMİŞTİ

Türkiye'de ekonomide yaşanan olumsuz gelişlemeler, fiyatlarda yaşanan aşırı artış, kurumlar tarafından rutin olarak düzenlenen bir çok ihalenin iptal edilmesine neden oluyor. Son olarak İBB şirketlerinden Halk Ekmek, personele bir yıl boyunca verilecek yemek için açtığı ihaleyi, gelen yüksek tekliflere ödenek yetmediği için iptal etti. İhale başlangıcı 1 Haziran 2019, bitiş tarihi ise 31 Mayıs 2020 olarak belirtiliyordu.