İstanbul Valisi: 9 yaşında bir çocukla temastayız

İstanbul Valisi: 9 yaşında bir çocukla temastayız

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken binada son durumu açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken 8 katlı apartmanla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Yerlikaya, "9 yaşında bir çocukla temas halindeyiz, onu enkazın altından çıkaracağız. Şimdiye kadar 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır" dedi.

Yerlikaya Twitter üzerinden yaptığı  açıklamasında şu ifadeler kullandı:

— Kartal ilçemiz Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bugün saat 15.59'da meydana gelen binanın çökmesi olayı arama kurtarma faaliyetlerimiz aralıksız devam etmektedir.

— Enkazdan şu ana kadar 1'i ağır olmak üzere 7 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 2 vatandaşımız da malesef hayatını kaybetmiştir.

— Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri sevk edildikleri hastanelerimizde devam ediyor.

​Vali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Sevincimiz böyle büyük bir enkazdan bu kadar kısa süre içerisinde olay yerine arama kurtarma ekiplerimiz, başta AFAD'ımız olmak üzere, itfaiyemiz, 112'miz ve STK'larımızdan arama kurtarma ekiplerimizle beraber, ki Jandarma Genel Komutanlığı'mızdan JÖAK da geldi, daha da güçlendik. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde bütün bir enkazı arama kurtarma noktasında tamamlamış olmak istiyoruz" dedi.

Fatih Portakal'dan Kartal'da çöken apartmanla ilgili sert tepki

İstanbul'da 43 kişinin yaşadığı bina, patlamanın ardından çöktü