İstanbul yağmura teslim oldu

İstanbul yağmura teslim oldu

Dakikalar içinde karanlığa gömülen İstanbul'da şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkisini gösterdi. Özellikle İstanbul'un batı kesimlerini yoğun şekilde etkileyecek olan, beklenen yağışlar başladı. İş çıkış saatine denk gelen çok şiddetli yağış nedeniyle bazı yolları su bastı. Dolu ve yağmur yağışı sırasında önlerini görmekte zorluk çeken sürücüler yol kenarlarına çekerek havanın düzelmesini bekledi. Metro, metrobüs, tren ve tramvay duraklarında da vatandaşlar mahsur kaldı. Avrasya tüneli ulaşıma k

Edirne’de son bir haftadır hava sıcaklığı ortalama 40 derecelerde seyrederken, bugün öğle saatlerinde Bulgaristan üzerinden gelen yağmur bulutları Kapıkule’de gurbetçilere dolu sürprizi yaşattı. Edirne’de aşırı sıcakların ardından öğle saatlerinde Kapıkule’de aniden bastıran dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

Kapıkule’de kısa süre etkili olan dolunun bazı ekili tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.

Dolu yağışı akşam saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü’nde de etkisini göstermeye başladı.

İSTANBUL’DA GÖKYÜZÜNÜ SİYAH BULUTLAR KAPLADI

İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan siyah bulutlarla hava bir anda karardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul'da havayı kararttı.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. Deniz ulaşımı da aksadı, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise ulaşıma kapatıldı.

Deniz ulaşımında aksaklıklar sürerken, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Her türlü doğal afete karşı korunaklı olan Avrasya Tüneli'ni ise su bastı, trafiğe kapatıldı.
İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.
Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. İBB'nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 80'leri buldu.

E-5 KARAYOLUNU SU BASTI

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri'de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

KARAKÖY-KADIKÖY VAPURU KAYALIKLARA ÇARPTI!

İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran fırtına ve şiddetli yağış, hayatı resmen felç etti. Metrolar ve metrobüs seferleri yapılamazken, kötü bir haber de Şehit Hatları'ndan geldi. İstanbul'daki sağanak yağışın etkisiyle Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapur ise 

Karaköy'den Kadıköy'e 18:00'de harekete çıkan şehir hatları vapuru fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. Motor puan dalga kıranlara çarpıyor yolculara can yelekleri giydirildi.

Meteoroloji'nin uyarısı şu şekilde;

Bugün (27.07.2017 Perşembe) akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA'NIN BATISINDA ÇOK ETKİLİ BAŞLAYACAK İSTANBUL'UN BATISINA GELECEK

Gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul´un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlar sırasında “ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi” olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

VAPUR KAYALIKLARA ÇARPTI

Karaköy'den Kadıköy'e 18:00'de harekete çıkan şehir hatları vapuru fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. Motor puan dalga kıranlara çarpıyor yolculara can yelekleri giydirildi.

İstanbul'daki yağışta Haydarpaşa Camisi'nin minaresi yıkıldı.

HVALİMANINDA SEFERLER ETKİLENDİ

İstanbul'da yağmurun etkili olduğu akşam saatlerinde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.Şu an Atatürk Havalimanı'na inişler yapılamazken bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. CB bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca havada tur atmak zorunda kaldı.

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Bazı vapurların da yağış nedeniyle denizin ortasında kaldığı belirtiliyor. Bazı vapurlarda yolculara da can yeleği dağıtıldığı öğrenildi. 

KAĞITHANE'DE BİR DEPOYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kağıthane'de bir depoya yıldırım düştü, dumanların yükseldiği görüldü.