İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan ulaşım sorunu gündeme oturdu

İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan ulaşım sorunu gündeme oturdu

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan ulaşım sorunları konuşulmaya başlandı. Şöyle ki İstanbul Yeni Havalimanı'na taksi ile gitmek isteyen bir vatandaş artık taksicinin yani şoförün insafına kalacak. Neden mi? Çünkü Taksim'den İstanbul Yeni Havalimanı'na giden bir taksi oradan müşteri alamayacak ve boş dönmeyi göze alamayan çoğu taksici çok sevdikleri bu mesafeyi gitmek istemeyecek. Dolayısıyla da vatandaşlar İstanbul Yeni Havalimanı'na giderken taksi

Açılmasına aylan kalan İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan ulaşım sorunları gündeme geldi. Nasıl mı? Bazı taksiciler  İstanbul Yeni Havalimanı’na  oradan yeni yolcu alamayacaklarından kaynaklı müşteri götürmek istemiyor. Peki bu durumda vatandaş ne yapacak?  Yolcular ya Havataş yada oraya giden başka bir ulaşım aracını kullanmak durumunda kalacak. Değerlendirmelerde bulunan  İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu Bu sebeple  götürmeyen bazı taksicilerin ne yazık ki olduğunu ancak  yapacak bir şeyin olmadığını söylüyor.

YOL GEÇEN HANINA DÖNER

Minimum 60 kilometre gideceğini söyleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu sozcu.com.tr’ye açıklamasında “İstanbul Yeni Havalimanı’nda bir kooperatif olmak zorunda yoksa orası yol geçen hanına döner. Bir kurumun bünyesinde olması vatandaşımız açısından da başarılı bir durum. Bir eşyası çalınsa vatandaşın muhatap olabilecekleri bir insan bulabilecekler.” dedi.

‘BEN OLSAM GÖTÜRÜRÜM’

Bir diğer taraftan bazı taksicilerin yeni havalimanı yolcusunu götürürken kendi insafına kalacaklarını da söyleyen Aksu ” Uzun yol müşterisini taksiciler sever ancak 3. yeni havalimanı için durum taksicinin insafına kalıyor. Ben olsam götürürüm. Ancak götürmeyen taksicilerde çıkabilir. Bu durumun önüne de en yakın zamanda geçeceğiz.” dedi.