İstanbul’da parça tesirli el yapımı bomba ele geçirildi

İstanbul’da parça tesirli el yapımı bomba ele geçirildi

İstanbul'da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” sebebiyle 26 bin polis görev yaptı. Yasadışı eylem yapan gruplara müdahale edilirken, 86 şüpheli gözaltına alındı. Beyoğlu’nda evin bahçesinde, parça tesirli el yapımı bomba ele geçirildi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, İstanbul'da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”  kutlamalarının resmi olarak yapıldığı Maltepe Miting Alanı ve il genelinde 26 bin polis görev yaptı. Miting alanının dışında tedbirlerin en yoğun olduğu adres ise Taksim oldu.  Parti ve sendika temsilcilerinin çelenk bırakmasında izin verilen Taksim'e gösteri yapmak isteyen gruplar alınmadı. Beşiktaş'tan Taksim'e girmek isteyen bir guruba polis ekipleri müdahale etti. Polisin engellemesine karşı çıkan 60 kişi; Beyoğlu ve Şişli ve Maltepe'de ise 24 kişi gözaltına alındı. Çevik Kuvvet araçlarına bindirilen 86 kişi emniyete götürüldü.

85 TOMA HAZIR BEKLETİLDİ

Maltepe'de kutlamalar saat 13.00'de başlarken, 4 polis helikopter havadan izleme ve takip görevi yaptı. Sabah saatlerinden itibaren 85 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) 12 Shortland, 55 zırhlı araç da hazır bekletildi.

BOMBA BULUNDU

Yaşanacak herhangi bir olumsuzluğunu önüne geçmek için olağanüstü güvenlik tedbiri alan polis ekiplerinin Beyoğlu'nda bir adreste yaptıkları aramada el yapımı parça tesirli bomba ele geçirildi. Bir ihbar üzerine Piayalepaşa, Merdivenbaşı Sokak'taki bir evin bahçesinde bulunan bomba üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve bomba uzmanları adrese sevk edildi. Pet şişe içerisine doldurulan bir sıvı ve çakmak gazı tüpleri ile güçlendirilen bombanın fitil ateşlemeli olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.