İstanbullulara uyarı: Camdan bakmayın

İstanbullulara uyarı: Camdan bakmayın

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sağanak bastırınca İstanbullulara, "Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin" uyarısı yaptı. CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından, yıldırım uyarısında bulundu.    

 Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve  CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbullulara uyarılarda bulundu.

Hurriyet.com.tr’ye konuşan Kadıoğlu, başlayan yağmurun bir saat süreceğini, Avrupa Yakası’nda oturan vatandaşların sokakta mücadele etmesinden çok olduğu yerde kalmasının daha doğru olacağını söyledi.

Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler hemen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatandaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Ancak bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.”

‘CAMDAN DIŞARI BAKMAYIN’

CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul’daki yağışın daha zayıf şekilde süreceğini ve yıldırım riskinin olduğunu belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sürmeli şunları söyledi: “Bundan sonrası tehlike yıldırım ve dolu. Yağışın büyük kısmı yere indi. Yağış yarın sabaha kadar yüksek ihtimalle var. Miktarı kısmen azalıyor. Yıldırım yağış olsa da olmasa da devam edecektir. Teyakkuzda, dikkatli olunması gerekiyor. Riskin anlık olarak çok yüksek olduğunu bilmekte fayda var. Camdan çıkıp dışarıya seyretmek iyi değil. Dışarıda olmamaya, bir an önce eve gitmekte fayda var. Evde de camdan dışarıya bakmayın. Dışarıda olanlar etrafta metal olan yerlerde yıldırımın düşme ihtimali bilsinler. Metal olan yerlerden uzak durun, 2 karışı geçen suya girmeyin.”