İşte Erdoğan’ın ‘sorunlu’ dediği AKP'li belediye başkanı

İşte Erdoğan’ın ‘sorunlu’ dediği AKP'li belediye başkanı

AKP'li belediyelerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve Balıkesir'in yanı sıra Bursa'yı da 'sorunlu' kent ilan etti. Erdoğan'ın bu çıkışı gözleri askerlik arkadaşı da olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye çevirdi. İşte girdiği her seçimde partisinin oyunu artıran Altepe'yle ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbıstan dönüşü gazetecilere konuşmuş ve Melih Gökçek başta olmak üzere bazı belediye başkanları için resmen “istifa” çağrısı yapmıştı. Erdoğan bir gazetecinin “Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?” sorusuna ise “Bursa” diye yanıt vermişti. Erdoğan’ın özellikle Bursa’yo telaffuz etmesi üzerine gözler Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çevrildi.

BAŞARILI BİR GRAFİĞİ VAR

Milli Görüş kökenli Recep Altepe 2004 yerel seçimlerinden beri de belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. 2004 yerel seçimlerinde Bursa, Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Altepe 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AKP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2009 yılındaki seçimde yüzde 47,30’luk oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Altepe 2014  yerel seçimlerinde ise yüzde 49,6 oy oranına ulaşmıştı. Bursa’da 2017 referandumunda ise ‘evet’ oylarının oranı yüzde 53,2 olmuştu.

DÜNÜRÜ FETÖ ŞÜPHELİSİ

Başkan Recep Altepe’nin ismi kamuoyuna geçtiğimiz yıl yapılan FETÖ operasyonları ile de gelmişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Recep Altepe’nin dünürü İlhan Arslan da gözaltına alınmıştı. Dünür Arslan daha sonra savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.

RECEP ALTEPE KİMDİR?

İşte Recep Altepe’nin öz geçmişi;

Recep Altepe, 1959 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı. Refah Partisi İl Yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği yaptı. 1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyelikleri ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliği’ne seçildi. Altepe, 1999 yılındaki seçimlerde tekrar seçilerek üst üste iki dönem bu görevleri yürütme imkanı buldu.
Bu görevler sırasında yurt içi ve yurt dışı gezilere, çalışmalara katıldı. Ayrıca Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nin; Bütçe ve Mali İşler, İmar ve Ulaşım Komisyonları’nda görev yaptı. Recep Altepe, 2004 Türkiye yerel seçimleri’nde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimleri’nde ise AKP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.