İşte halkçı belediye başkanları…Makam aracı yerine trende buluştular

İşte halkçı belediye başkanları…Makam aracı yerine trende buluştular

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç, CHP’nin Konya çıkarması için makam aracı yerine YHT’yle seyahati tercih etti. Doğaç, toplantıyı izlemek üzere trende bulunan YURT ekibine, “Kendimi halkla beraber daha mutlu hissediyorum” dedi.

CHP’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Konya’da gerçekleştirilecek büyük organizasyon için Türkiye’den bütün partili belediye başkanları yola çıktı. CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç, Konya'ya makam aracı yerine halkla iç içe olmak için YHT'ye tercih etti. 

Büyük organizasyonu, YURT Gazetesi adına Internet Yayın Yönetmeni Cihan Güner ve Editör Barış Can izliyor. Toplantı için İstanbul’dan Konya’ya YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile seyahat eden YURT ekibi, aynı trende Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç’ın da seyahat ettiğini gördü. Ekip, Doğaç ile trende röportaj yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Doğaç, halkla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, çarşı-pazar gezmeleri ya da seyahatlerdeki sohbetlerinde nabız tuttuğunu, her konuyu takip ettiğini ve sorunlara anında müdahale etme şansı bulduğunu kaydetti.

Tahir Doğaç, “Zaten bunlar bizim görevimiz. Bunun yanında ben bir sosyal demokrat  CHP’li belediye başkanıyım. Halkçılık temel ilkelerimizden biridir. Vatandaşlarımızın fark gözetmeden eşit şekilde kamu hizmetlerinden yararlanması konusunda hizmetlerde bulunuyoruz” dedi.

Doğaç ayrıca trenin, çocukluğundan beri en sevdiği araçlardan birisi olduğunu, daha önce her kademede trenle yolculuk yaptığını, YHT’yi de Konya seyahati nedeniyle kullanma imkanı bulduğunu anlattı.

Tren Eskişehir'e geldiğinde, Yılmaz Büyükerşen'in de YHT'yi tercih ettiği görüldü. Başkanlar, Eskişehir garında buluştuktan sonra Konya'ya birlikte sehayat etti.