AKP'ye İstanbul'da sürpriz aday

AKP'ye İstanbul'da sürpriz aday

Yerel seçimlerde, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin olacağı iddia edildi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı, “İstanbul adayı Mehmet Özhaseki mi olacak?” başlıklı yazısında, “2019 seçimleri Türkiye Tarihi’nde yine önemli milat olacak ve herkes bunun farkında, bu sebeple sadece siyasi partiler değil vatandaş da hazırlık içinde olduğundan 2019 başka hiçbir yıla benzemeyecek!” ifadelerini kullandı.

“Artık belediye başkanlıklarında büyük istifalar olmaz; teşkilatlardaysa değişim sürecek. Milletvekilleri ‘2019 adaylık’ sürecinde yenilenecek ki büyük sürprizler var” diyen Hacı Yakışıklı, şunları yazdı:

“Başkanlık Sistemi ilk kez uygulanacağı için seçilen vekiller ‘bakan’ olamayacak, yeni hükümette ‘Başbakan’ da olmayacak. MHP’de muhtemelen ‘belediye başkanı’ ve ‘milletvekili’ adayları farklı olur ve ayrı partiler halinde seçime gidilir. Ancak ‘Başkan’ seçiminde AK Parti ile ortak aday üzerinden yürünür. Bu ortak aday Recep Tayyip Erdoğan! Türkiye’nin kaderi, milyonlarca mazlumun kaderi bu seçimlere bağlı ve ‘reis’ sadece Türkiye’yi değil dünyayı yönetecek kabiliyete sahip olmalı!”

“MEHMET ÖZHASEKİ’NİN İSMİ GÜÇLÜ BİR ADAY OLARAK ÖNE GEÇİYOR”

“Başkent kulislerinde Binali Yıldırım’ın ismi İstanbul veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçse de ülkenin ‘Başbakanlık’ koltuğunda oturmuş bir ismin ‘devlet teamüllerine göre’ belediye başkanlığına geçmesi uygun olur mu?” diye soran Hacı Yakışıklı, şöyle devam etti:  

“Önce bunu ölçüp tartıp karar vermek lazım! Ankara’da Mustafa Tuna başarılı olacak, bu şimdiden belli; fakat ‘2019’da aday olur mu?’ sorusunun cevabı henüz kulislerde canlılık kazanmış değil. Bakanlar ise biliyorsunuz belediyelerde ‘aday’ olabiliyor. Mesela Fatma Şahin hanımefendi şu anda Gaziantep’te harika bir belediye yönetimi sergiliyor.

Bu açıdan İstanbul için hal-i hazırda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Mehmet Özhaseki’nin ismi güçlü bir aday olarak öne geçiyor. Özhaseki şu anda Diyarbakır’dan İstanbul’a kadar birçok alanda başarılara imza attı. Sur bölgesinin ayağa kalkması için çok önemli projeler gerçekleştirdi. Üstelik 21 yıllık ‘başarılı’ belediye başkanlığı tecrübesi var. Özhaseki gönüllere hitap etmeyi de çok iyi biliyor ve ‘insani’ faktörü daima ön planda tutuyor.”

“2019 SEÇİMLERİ DİĞERLERİNE BENZEMEYECEK”

Hacı Yakışıklı, “Kadir Topbaş’ın istifa sürecinin Mehmet Özhaseki vesilesiyle gerçekleştiğini Cumhurbaşkanımız duyurmuştu” hatırlatmasında bulunarak yazısını şöyle sonlandırdı:

“Burada Sayın Bakan adeta ‘tereyağından kıl çeker gibi’ olayı en sade formülle çözmüş ve hiç kimse yıpranmadan süreç başlamıştı. Bu formül daha sonra diğer illerde de uygulandı.

Hülasa; 2019 önemli! Eleştirisi olan şimdiden eteğinde taş bırakmasın, sonra geç kalıp apışırsınız. İstanbul’a Mehmet Özhaseki’nin aday gösterilmesi ihtimali büyük ki Özhaseki İstanbul’a yakışır! Ankara’yı önümüzdeki süreçte göreceğiz. 2019 seçimleri diğerlerine benzemeyecek; hayırlı olur inşallah!”