İşte mahkemede kanıt olarak sunulan, Zarrab ve Atilla arasındaki telefon görüşmeleri!

İşte mahkemede kanıt olarak sunulan, Zarrab ve Atilla arasındaki telefon görüşmeleri!

ABD, Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada bazı kanıtları açıklamaya başladı.

Sarraf davasının Yargıcı Richard Berman bugünkü duruşma başlamadan önce ileride "birçok şeyi etkileyebilecek" bir ses kaydı olduğunu ve savcılığın bu ses kaydını sunmadan önce "davanın selameti" açısından bu ses kayıtlarının doğrulanmasını istediğini söyledi. Kaydı "hafife almak" istemediğini belirten yargıç doğrulamanın birkaç yöntemi olabileceğini, bunlardan birinin de Zarrab'ın şahsen doğrulaması olabileceğini belirtti. Berman doğrulama konusunda "Bu meseleyi gündeme getirecek kadar kaygılıyım" dedi. Savcılıksa savunmanın kayıtların doğrulanmasıyla ilgili itirazlarının reddedildiğini vurguladı.

İşte duruşma esnasında mahkeme heyetinin paylaştığı ses kayıtları ve belgeler!

Rıza Sarraf ve Mehmet Atilla'nın ses kaydı:

AHMEDİNECAD'A MEKTUP

Zarrab'ın mahkemeye kanıt olarak sunulan dönemin İran cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a yazdığı mektubunda, BBC Türkçe'nin aktardığına göre genel olarak şu ifadeler yer alıyor:

"Emperyalizm canavarı sevgili ülkemizin ekonomik yaptırımlar ve negatif propaganda yüzünden tecrit altında kalmasına yol açıyor.

Her İranlının dini görevi olduğu gibi özellikle ekonomik cihat yılı olarak adlandırılan bu yılda ülkeme hizmet ediyorum. Her gün bu baskı daha da artıyor.

Döviz alanında 50 yıldır çalışan Zarrab ailesi olarak Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’deki döviz bürolarımız aracılığıyla 3 milyar euroyu İran’a dolaylı olarak gönderdik.

Bu ülkelerin ekonomiden sorumlu yöneticileri işlemleri yapmamızda yardımcı oluyor, kredi koşullarını da kolaylaştırıyorlar."