İşte Yıldırım'ın balkon konuşması metni

İşte Yıldırım'ın balkon konuşması metni

Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım, dün akşam sandıkların açılmaya başlamasıyla Twitter'da 'Teşekkür konuşması' başlığıyla bir fotoğraf yayınladı, ardından canlı yayında 'İstanbul'u kazandık' dedi. Ancak sonuç değişmedi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu oturdu.

AKP'nin kritik illeri kaybettiği seçimde Binali Yıldırım'ın yaptığı Twitter paylaşımı ve 'kazandık' konuşması 'unutulmayacaklar' arasındaki yerini aldı.

Binali Yıldırım, dün akşam sandıkların açılması ile birlikte Twitter'da kazandığını ilan etti. 'BY' isimli hesabından elinde "31 Mart Teşekkür Konuşması" notuyla fotoğrafını paylaştı. Ardından parti merkezinde kameralar karşısına geçerek "İstanbul'da seçim sayımları gayrıresmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul'da seçimi kazandık" dedi. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ederim. İstanbulluları, İstanbul'a verdiği sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum. İnşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu yaşayacağı şehir haline getireceğiz"

İmamoğlu'ndan yanıt

Bu açıklamanın ardından ise Ekrem İmamoğlu, "Yıldırım'ı devlet adamı sorumluluğuna davet ediyorum" dedi.

Binali Yıldırım ise bu açıklamasının ardından kameralar karşısına çıkmadı.

İşte Yıldırım'ın balkon konuşması metni